Novak Đoković je heroj današnjice koji traje. Boba Živojinović je simbol jedne bivše zemlje u nestajanju – Jugosloven u belom sportu. Janko Tipsarević je heroj svih ostalih.

Srpski teniser koji je pre Đokovićevog proboja u svetski vrh, bio razlog za rano buđenje i onaj koji je najbolje na svetu umeo da namuči Rodžera Federera, šampion koji se već godinama muči sa povredama većim od čitave sportske karijere, odlučio je da se povuče.

On je na svom Instagram profilu objavio emotivnu poruku kojom je potvrdio da je njegovoj teniskoj priči došao kraj. Makar u igračkom smislu.

„Bilo je ovo sjajnih 16 godina. Posle mnogo ispitivanja duše i razmišjanja šta mi je važno u ovoj fazi života, šta me čini srećnim, odlučio sam da napustim profesionalni tenis. Neću vam pisati srceparajući govor (još uvek) zbog kog ćete plakati (smeh) jer još ima tenisa u meni. Ako ne računam US Open sledeće sedmice i nekoliko ATP turnira, moje poslednje takmičenje će biti Dejvis kup u Madridu. U godinama koje slede pažnju ću usmeriti na porodicu, našu Tenisku akademiju i međunarodno trenersko iskustvo nekoliko sedmica godišnje. Hvala vam svima za svu podršku“.

https://www.instagram.com/p/B1YyME-FgCv/

Tipsarević je bio najbolji junior na svetu, osvojio je četiri ATP titule, bio je osmi teniser sveta, a u onoj majici sa grbom Srbije, u kojoj je izgledao kao najbolja verzija sebe, u njoj je osvojio Dejvis kup.

I u njoj će se oprostiti od tenisa.

Čovek koji obožava rusku književnost i tetovaže nikada nije igrao na patetiku. Uvek je davao sve od sebe, u pravom smislu te reči, ne izlizano – „po dogovoru iz svlačionice“.

Tenis će napustiti mirno. Iako je svojim bljescima umeo da uzdrma i najbolje. Iako je ostavio neizbrisiv trag.

Komentara

  1. Predrag m.
    20. avgusta 2019. 17:16

    Bravo hrabri dečače, zaslužio si da ti se ime ureže u anale teniskog sporta u Srbiji.

  2. boris
    22. avgusta 2019. 14:36

    hvala ti Janko bilo je uzivanje gledati te i navijati za tebe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.