Posetite izložbu reprezentativnih ostvarenja Predraga Milićevića Barbariena

Izložba Od sumraka do svitanja 22 umetnika Predraga Milićevića biće otvorena u petak, 2. septembra u 20 časova u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu Galerije. Posetioci će imati priliku da vide reprezentativna ostvarenja Predraga Milićevića Barbariena, koja obuhvataju period od 1992. do 2013. godine. Izložba je nazvana po njegovom poznatom umetničkom delu.

Svojom infantilnom voljom za moći nad okolinom, svojom znatiželjom, Barbarien se, slikajući, oslobađao osećaja inferiornosti. Svoje agonije pretvarao je u divlji kolorit i intenzivne kompozicijske zaplete u snažnom zamahu širokih poteza. Njegova originalna, ekspresivna dela predstavljaju obris duše u kandžama životnog apsurda, samoterapiju u slikarskom činu, koja je transformisana u osobenu estetiku.

Sirena, 105 x72 cm, ulje na kartonu, 1993, Predrag Milićević Barbarien

Predrag Milićević je rođen 1963. godine, a prve slike naslikao je na tapetama svog stana krajem 80-ih, potpisavši se spontano pseudonimom „Barbarien”. Izlagao je samostalno i grupno na preko dve stotine izložbi u zemlji i inostranstvu. Bio je član ULUS-a. Tokom svoje umetničke karijere stekao je dva Posebna priznanja za izložena dela na 11. i 12. bijenalu, a na 13. bijenalu, 2007. godine dobio je i Veliku nagradu bijenala. Preminuo je 2013. godine.

Radovi Predraga Milićevića biće predstavljeni u okviru izložbe Od sumraka do svitanja 22, koju organizuju Galerija ŠTAB i umetnička inicijativa KvArt BW, čime Belgrade Waterfront još jednom potvrđuje status destinacije koja beogradskoj publici donosi autentične kulturne manifestacije.

Izložba će biti otvorena do 20. septembra 2022. godine, a radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 11 do 19 časova. Ulaz je slobodan.

Tagovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.