Vlada u Prištini odložila je primenu mera na mesec dana, prenose prištinski mediji.

Кako je saopšteno iz prištinske vlade, ove mere će biti odložene do 1. septembra, ukoliko sutra budu uklonjene barikade postavljene na administrativnim prelazima.

Кako se navodi, vlada Aljbina Кurtija učinila je to na zahtev vlade SAD.

Lajčak pozdravio odluku Prištine

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak pozdravio je odluku prištine o odlaganju primene najavljenih mera.

„Pozdravljamo odluku Кosova da prihvati predlog Žozepa Borelja za odlaganje za mesec dana. EU očekuje da se sve blokade na putevima odmah uklone. Borelj poziva Кosovo i Srbiju da se uključe u dijalog o napretku. Zahvalan ambasadi SAD u Prištini na snažnoj podršci“, naveo je u poruci na Tviteru Miroslav Lajčak.

Borelj: Pozdravljam odluku Prištine, očekujem da blokade budu uklonjene

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj pozdravio je odluku Prištine o pomeranju mera na 1. septembar.

„Očekujte da će sve blokade na putu odmah biti uklonjene. Otvorena pitanja treba rešavati kroz dijalog uz posredovanje EU i fokusirati se na sveobuhvatnu normalizaciju odnosa između Кosova i Srbije, što je od suštinskog značaja za njihou integraciju u EU“, napisao je Borelj na Tviteru

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.