BORIS ĆALIĆ: CRNA GORA KAO INSPIRACIJA

One&Only Portonovi slavi umetnost putovanja lansirajući ekskluzivnu kolekciju Depth over Distance, limitirano izdanje garderobe za dame kreirano od strane proslavljenog crnogorskog modnog dizajnera Borisa Ćalića. Nastala pod uticajem prirodnih lepota i bogate lokalne kulture, ova kolekcija slavi modernu ženu, koja teži kreativnosti, na jednostavan način.

Nova kolekcija je sinonim vrhunske elegancije i svedenosti, namenjena devojkama i ženama koje vole jednostavne, poslovne, ali prvenstveno suptilne kombinacije. U sve bržem svakodnevnom radnom ritmu koji nas zaokuplja, u obilju preterivanja, ova kolekcija predstavlja pravo modno osveženje koje sadrži komade kako za boravak na egzotičnim mestima, tako i za urbanu sredinu.

„Kolekcija je kompletno urađena od potpuno prirodnih i izrazito prijatnih i laganih materijala što se stilski podudara sa ambijentom rizorta One&Only Portonovi, kao primerom diskretnog i nenametljivog luksuza koji u prvi plan stavlja eleganciju, harmoniju sa prirodom i udobnost. Rizort One&Only je kao otmeni luksuz i šik novog doba uspeo da istovremeno ovekoveči tajne prirode, što je našlo izraz i u ovoj modnoj kolekciji kroz harmoniju dizajna, boja i materijala“, kazao je Ćalić.

Foto: Boris za One&Only Portonovi

Rizort One&Only kao spoj vrhunskog inženjerstva i superiornog dizajna u neraskidivom jedinstvu sa prirodnim ambijentom, promoviše modnu kolekciju koja je u sebe utkala nežnu snagu mora, svežinu vazduha, vrhove planina, dašak maestrala, koji se kroz kreativni izraz duše spajaju u odevnim komadima diskretne elegancije.

One&Only Portonovi se nalazi se u Herceg Novom – na ulazu u veličanstveni zaliv Boke Kotorske, zaklonjenu idilu na crnogorskoj jadranskoj obali – okružen spektakularnim planinama i plavim Jadranom. U neposrednoj blizini Kotora, UNESCO-ve svetske baštine, Portonovi je dizajniran u impresivnim razmerama kako bi odražavao arhitektonski stil starih venecijanskih palata u regiji, uključujući velike fasade, veličanstvene kolonade, crvene krovove od terakote, bujne vrtove i zlatnu peščanu plažu koja se može takmičiti sa nalepšim na Mediteranu.

Stoga je i dizajn kolekcije Borisa Ćalića inspirisan raskošnim rizortom, te prirodnim i kulturnim čarima lokacije – slaveći Crnu Goru kao predivnu zemlju raznolikosti.

„One&Only Portonovi prepoznaje i pozdravlja modni izražaj destinacije u kojoj se nalazi“, izjavila je Tessa Gorman (Tesa Gorman), generalna menadžerka rizorta. „Saradnja sa crnogorskim umetnikom, modnim dizajnerom Borisom Ćalićem, veoma nam je draga i predstavlja još jednu u nizu uspešnih saradnji koje je rizort uspostavio sa dizajnerima kao što su Milena Đurđić i Marija Tarlać.“

Foto: Boris za One&Only Portonovi

Boris Ćalić je rođen u Podgorici 1987. godine. Ovaj talentovani dizajner studirao je na londonskom koledžu za modu, gde je magistrirao 2013. godine. Tokom 2010. godine na Beogradskoj nedelji mode predstavio je svoju prvu samostalnu kolekciju proleće-leto koja je imala veliki komercijalni uspeh, i gde je osvojio nagradu za najbolju kolekciju. Uskoro, nakon toga, osniva svoj brend BORIS. i vraća se sa jesen-zima kolekcijom, koja je takođe predstavljena na Beogradskoj nedelji mode. On stavlja vanvremensku jednostavnost oblika u moderne okvire, stvarajući odeću za urbanu devojku koja zna da prepozna dobar dizajn. Dobitnik je nagrade za najboljeg crnogorskog modnog dizajnera u 2011. godini. Takođe, radio je za Roksandu Ilinčić u Londonu. U 2014. godini svoju master kolekciju predstavlja na mesecu Dizajna u Ljubljani, gde je osvojio nagradu za najboljeg kreatora Jugoistočne Evrope. Zaslužan je za izradu uniformi za nacionalnu avio kompaniju. Na internacionalnoj smotri mode u Kotoru 2017. godine skreće pažnju na očuvanje dobrotske čipke, zaštićenog nematerijalnog kulturnog dobra. Stipendista je Ministarstva nauke gde na Fakultetu za umetnost priprema doktorski rad na temu narodnih nošnji u Crnoj Gori. Trenutno radi na Fakultetu za dizajn i multimediju pri Univerzitetu „Donja Gorica“ kao saradnik u nastavi.

Borisova kolekcija Depth over Distance, inspirisana rizortom One&Only Portonovi može se kupiti isključivo u One&Only Portonovi rizortu. Za porudžbine ovih ekskluzivnih komada kontaktirajte neoboutique@oneandonlyresorts.com. Za više informacija posetite oneandonlyportonovi.com.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.