U svetu koji se dinamično menja, održivost se sve više ističe kao konstanta. Prepoznale su to vlade širom sveta, prepoznale su i kompanije. Coca-Cola HBC sa ponosom nosi epitet lidera u oblasti održivosti po Dow Jones indeksu održivosti i, što je još važnije, pouzdanog partnera u lokalnoj zajednici. Od brige o svakoj kapi vode, preko smanjenja emisija, energetske efikasnosti, inovacija na ambalaži, pa sve do smanjenja otpada i doprinosa većoj stopi reciklaže, nastojimo da govorimo delima, a ne samo rečima.

Održivo poslovanje odavno se ne posmatra kao trošak, već investicija u budući rast.

Svedoci smo promene paradigme u kojoj mlade generacije menjaju percepciju o održivosti i zaštiti životne sredine. Pored toga što žele da daju doprinos u ovoj oblasti, takođe će pre odlučiti da rade za organizaciju koja neguje ove vrednosti.

Za nas kao kompaniju, to znači da je održivost na dvostrukom nivou važna. Nema stabilnog biznisa na duži rok bez sprovođenja održivih politika, ali isto tako, da bismo ostali među najpoželjnijim poslodavcima i okupljali fantastične pojedince koji su najvažniji element našeg korporativnog identiteta, potrebno je da vodimo računa ne samo o biznisu već i o planeti i ljudima.

U kompaniji Coca-Cola HBC Srbija prepoznajemo mlade kao lidere jedne nove generacije, kojoj je održivost visoko na listi prioriteta. Ovde vidimo i svoju ulogu – da ohrabrimo mlade da svojim potencijalom pokrenu pozitivne promene.

To, između ostalog, ostvarujemo kroz naš program „Coca-Cola podrška mladima“, kojim mlade ljude „naoružavamo“ primenjivim znanjem i veštinama, istovremeno pokrećući dijalog i na teme koje se tiču održivih politika i zelene agende. To činimo i kao dugogodišnji partner programa „AmChamps – mladi lideri promena“, na kojem naše kolege pružaju vrednu mentorsku podršku. Ovaj projekat predstavlja sjajan primer kako sinergijom akademskog i korporativnog sektora možemo da podstaknemo mlade koji će biti budući lideri i transformatori društva.

Izazovi sa kojima se danas susreću su brojni, a naš zadatak je da im pomognemo da razumeju svoju ulogu i zaista im kreiramo mogućnosti da otključaju svoj puni potencijal i budu nam siguran partner u kreiranju lepše budućnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.