Povodom Svetskog dana knjige i autorskih prava, izdavačka kuća Službeni glasnik poklonila je knjige članovima biblioteke Studentskog doma „Karaburma“. Među odabranim naslovima našla su se brojna dela iz oblasti stručne i naučne literature, beletristike, umetnosti i dela brojnih istaknutih autora.

„Ponosni smo što smo i ove godine bili u prilici da obradujemo studente jednog od najvećih studentskih domova u Beogradu. Službeni glasnik će uvek biti na strani istinskih vrednosti i kvaliteta, a najveća vrednost je upravo ulaganje u kulturu i razvijanje čitalačke navike kod mladih ljudi“, istakla je direktorka JP Službeni glasnik Jelena Trivan.

Značaj obeležavanja međunarodnog kulturnog praznika sa studentima istakao je i direktor Ustanove Studentski centar „Beograd“ Goran Minić, koji je zahvalio Glasniku na konstantnom ulaganju u kulturu i podršci kako čitaocima, tako i mladim autorima.

„Veoma smo zahvalni jednom od naših najvećih izdavača, koji je još jednom pokazao da brine o studentima i omogućuje im da u oviru studentskih domova mogu da pročitaju kvalitetnu literaturu. Podsetiću da je Glasnik u prethodnom periodu poklonio knjige i studentima u Studentskom gradu, tako da je verujemo da će ovo postati tradicija“, dodao je Minić. 

Svetski dan knjige i autorskih prava proslavlja se širom sveta 23. aprila još od 1995. godine, a Službeni glasnik ga tradicionalno obeležava nizom aktivnosti prilagođenih svim generacijama citalaca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.