Srđan Praštalo iz Udruženja pijačnih prodavaca rekao je za N1 da je sastanak sa predsednikom Srbija Aleksandrom Vučićem, na kom su izneli svoje protivljenje fiskalizaciji pijaca, održan u „državničkom stilu“. Ističe da su pijačni prodavci saslušani i da su uspeli da artikulišu 80 odsto zahteva i glavnih razloga zašto je fiskalizacija u ovom momentu neprihvatljiva.

„Nije nam ništa obećavano, osim da će sve informacije dobijene u toku sastanka biti obrađene sa saradnicima, i da se u nekih osam dana, mislim da pada i Uskrs, tako da polse toga, organizuje drugi sastanak gde možemo da idemo u realizaciju adekvatnih rešenja“, objašnjava Praštalo.

Pijačni prodavci, kako kaže, nisu ni očekivali da će to biti sastanak gde će sve biti „rešeno u nekom kafanskom maniru“.

„Mi smo sa realnim očekivanjima i ušli (…) U obe varijante rok je jako kratak, 1. maj bi trebalo da bude rok kada bi mi svi trebalo da imamo fiskanle kase, što je nemoguće, tako da nama se žuri, ali na kraju krajeva nemamo ni potrebu da žurimo zato što mi nemamo kud“, ističe Praštalo.

Očekuje i da bi na sledećem sastanku, mogli sa predsednikom Vučićem da pričaju o detaljima gde oni mogu da popuste, a da zauzvrat ne bude fiskalizacije pijace.

„Ako ne, onda je naravno sledeće pitanje šta onda? Mi idemo u oba modela na ulicu. Ako prihvatimo poraz mi smo na ulici kao socijalni slučajevi, ako ne prihvatimo, mi smo na ulici kao građani koji protestuju“, poručuje Praštalo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.