Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas rekao je u jutarnjem programu televizije N1 da je nejgov predlog da se ponove izbori u Beogradu, te da je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću poručio da bi, ko god da formira vlast u prestonici, ne bi imao legitimitet.

On je rekao da jedan sastanak ne može da utiče na smanjivanje tenzija.

“Što se tiče tenzija one su prema meni veoma porasle. Tenzije u društvu ne može da smanji jedan sastanak. Ja mislim da smo svi svesni stepena agresije u društvu i da bi svi bili srećni da se vratimo u normanost. Ja sam načinio prvi korak, a sad je na onima na vlasti da odluče da li će na taj korak odgovoriti”, naveo je on.

Govoreći o prestoničkim izborima, on je rekao da su Beograđani glasali za promenu vlasti, odnosno za opozicione stranke.

“Na osnovu toga sam bazirao jučerašnji razgovor. Ali isto tako je činjenica da su neke od tih opozicionih stranaka očigledno bliže SNS i da se nude da uđu u vlast s njima kad se završi ceo izborni proces. Postoji realnost da jednog dana, kad dođe do te Skupštine grada, te stranke zaista glasaju za Šapića i Vesića i ostale. Ja sam to hteo da predupredim time što sam se pozvao na legitimitet i na činjenicu da ljudi koji su glasali za Zavetnike, POKS i koaliciju “NADA” su glasali za opoziciju”, navodi on.

Prema njegovim rečima, oni imaju pravo na to i da legalno formiraju većinu.

“Sudeći kako glasaju u GIK-u, vrlo verovatno će glasati za kandidate SNS i SPS. Međutim, tu se postavlja pitanje legitimiteta – nema legitimiteta ako ste do juče bil opozicija i onda ušli u Skupštinu grada i postali vlast”, poručuje on, prenosi nova.rs.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.