Od početka epidemije u Srbiji je registrovano 1.962.013 slučajeva koronavirusa. Bitku sa kovidom izgubilo je 15.718 pacijenata. U bolnicama se leče 784 pacijenta, od kojih 43 diše pomoću respiratora. U gotovo svim zemljama regiona ponovo se beleži rast broja novozaraženih.

U Srbiji je u danu za nama registrovano 2.314 slučajeva koronavirusa, od 17.008 testiranih uzoraka. Bitku sa kovidom izgubilo je 12 pacijenata. Na respiratoru 43 pacijenta.

Epidemijska situacija je sve povoljnija, ali stručnjaci upozoravaju da se ne treba opuštati pošto se u gotovo svim zemljama regiona ponovo beleži rast broja novozaraženih.

U Dečjoj klinici u Tiršovoj je nešto manje teških pacijenata nego u prethodnim talasima. Međutim, javljaju se deca sa postkovid simptomima, kaže direktor klinike Siniša Dučić.

Navodi da se u ovom trenutku u toj klinici nalaze dva pacijenta pozitivna na koronavirus, koji su testirani rutinski, jer su došli na operaciju.

„Od početka pandemije lečili smo preko 50 dece sa postkovid simptomima, mahom sa teškom kliničkom slikom, febrilnim stanjem, sa svim parametrima zapaljenja“, ističe Dučić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.