(Beta) – U štampariji JP „Službeni glasnik“ u Beogradu danas je počelo štampanea glasačkih listića za izbore za predsednika Srbije, saopšteno je iz Republičke izborne komisije (RIK).

Štampanje glasačkih listića počelo je u prisustvu predsednika i sekretara RIK-a Vladimira Dimitrijevića i Srdjana Smiljanića, članova RIK, kao i predstavnika predlagača kandidata i posmatrača ovlašćenih za praćenje rada organa za sprovodjenje izbora.

„U skladu sa ranijom Odlukom RIK-a, glasački listić je plave boje, dok je kontrolni list za proveru ispravnosti glasačke kutije na papiru boje cigle. Štampaće se 6.501.689 glasačkih listića, što je jednako ukupnom broju birača u Srbiji na dan 18. marta 2022. godine“, saopšteno je iz RIK-a.

Republička izborna komisija saopštila je danas da je ukupan broj birača u Srbiji 6.501.689.

Kako je rečeno na sednici, ovaj broj je utvrđen na osnovu rešenja Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu koje je juče zaključilo jedinstveni birački spisak.

Republička izborna komisija donela je odluku da za izbore za predsednika Srbije 3. aprila 2022. godine bude odštampan identičan broj glasačkih listića kao što je i broj birača.

RIK je danas potvrdio i da je isti broj birača s pravom glasa na parlamentarnim izborima, te da će i za glasanje za narodne poslanike biti štampan isti broj glasačkih listića.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.