Glumac i reditelj Radoslav Rale Milenković izjavio je u Novom danu na N1 da apsolutno podržava mogućnost bojkota izbora od strane većeg dela opozicije i rekao da mora da se prekine simulacija da stvari funkcionišu.

„Za mene nije bojkot da oslabi Vučića, mora se učiniti besmislenim, mora se raskrinkati to foliranje da stvari funkcionišu. Mora da se raskrinka bezumnost, ludilo u kom živimo“, smatra on.

Milenković je dodao da bojkot možda nije koristan za mnoge, ali je i istakao da je za njega to najrazumnije.

„Pustiš da igra sam utakmicu i da mu dve lopte daš – jednu loptu Čanak, Čeda i ovi okolo što kao simuliraju, da igraju, driblaju, daju golove… Ako ništa, i oni, ali pre svega mi ćemo znati da to nije bila utakmica“, kaže on.

Milenković smatra da treba „onemogućiti laž da su se desili demokratski izbori“.

„Moramo biti oslobođeni ovog otrova kojim smo kontaminirani, inficirani, koji nam se ubrzgava na zenice, na pore nam se godinama ubrizgava otrov neukusa, prostakluka, nasilja, pohlepe, gramzivosti, koji se alibira izbornom voljom“, rekao je Milenković.

Odogovarajući na pitanje o ulozi neformalne grupe javnih ličnosti „Samoodbrana“, kojoj i sam pripada, Milenković je objasnio da suština neformalne grupe nije stvaranje političke stranke ili pokreta, već da je reč o grupi pojedinaca koja je odlučila da založi svoj ugled i čestitost kako bi „ohrabrila ljude da budu slobodni“.

Milenković je rekao da je grupu ljudi okupila želja da pokušaju da se vrate teme društvenog uređenja, funkcionisanja institucija, situacija u kulturi i obrazovanju kako bi svakodnevni život građana bolje funkcionisao.

Odgovarajući na pitanje o odnosu elite prema vlasti, Milenković kaže da je važno šta najumnije glave u društvu misle.

Dodaje da u autorskom tekstu predsednika Srbije postoji nerazumevanje, odnosno Milenković kaže da se ne radi o tome da li elita treba nekoga da podrži „ma kako neko bio nesrećan što ga ne vole svi“.

„Radi se o tome da političari ne razumeju da je njihova odgovornost da podržavaju elitu. Ako je stvarno elita, ako imate vrhunske stručnjake u nečemu, onda morate iskazati strahopoštovanje, a ne da ga prezirete zato što je kritičan prema vama. To znači da vi onda ne razumete zašto mi vas plaćamo“, rekao je Milenković.

Političari, dodaje on, ne razumeju šta je njihov posao – misle da je njima izbornim rezultatom dato da rade šta hoće.

Komentar(1)

  1. Političari i njihovi navijači ne shvataju da borba za ljudska prava i za zaštitu prirodne okoline nije politika, i da ljudska prava nisu nešto o čemu se pregovara nego moraju biti zagarantovana rođenjem svake osobe, a jedno od osnovnih ljudskih prava je da nismo manipulisani.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.