Patrijarh srpski Porfirije osvrnuo se na stih „I šta ćemo sad?“ iz pobedničke pesme „In Corpore Sano, koja će Srbiju predstavljati na Evroviziji. i objasnio kako je on razumeo njeno značenje.

Patrijarh je, komentarišući stih iz pesme koju izvodi Konstrakta, rekao da Crkva – koja nije ni staromodna ni moderna već savremena – „daje mogućnost svakome ko traga za smislom svoga postojanja u istoriji i večnosti“ za „odgovore na najdublja suštinska pitanja“.

„Ovih dana u jednoj pesmi čuo se stih: Šta ćemo sad? Ja sam i čitavu pesmu i taj stih razumeo na sledeći način: pokušavamo da budemo savršeni spolja – slavni, lepi, moćni, bogati i tako dalje, a onda dođe jedan mali kvar u našem životu. Dođemo u graničnu situaciju, kako to kažu mudri ljudi danas, i onda shvatimo da od svega toga spolja nema nikakve pomoći“, naveo je patrijarh u besedi povodom Nedelje Pravoslavlja u hramu Svetog Save na Vračaru.

„Šta ćemo sad? I na to pitanje: Šta ćemo sad? odgovara Hristos. Crkva je zato ne samo savremena, nego večna, jer odgovara na večna pitanja i daje mogućnost svakome ko traga za smislom svoga postojanja u istoriji i večnosti. Daruje tu večnost“, naveo je patrijarh, navodi u saopštenju Informativne službe SPC.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.