Da je znanje moć, poznato je je od davnina. Vrednost koja je osnov svakog uspeha. Nekada je uspeh bliži, nekada dalji, ali do njega se stiže stepenicama znanja.

Svetska ekonomska kriza, pandemija, pretnje ratom na svetskom nivou…. brojna globalna dešavanja prethodnih godina, kao i danas utiču na sve nas. Nije važno gde živimo, svet je danas toliko umrežen i posledice se osećaju svuda. U takvim vremenima svi se moramo prilagođavati novonastaloj situaciji. A šta nam u tome najviše pomaže?  Jedna od stavki sigurno je znanje. Vrednost koju nam niko ne može oduzeti, u šta uvek treba najviše ulagati. U vremenima brzih tehnoloških promena, agilnost (podrazumeva stalni proces učenja) postaje sve značajnija u poslovanju na svim nivoima. Da bi se to postiglo, menjaju se i načini kojima se stiže do uspeha. Dakle menjaju se načini usvajanja znanja. Ono klasično knjiško, sve češće zamenjuje se praktičnim, odnosno primerima iz stvarnog života.  Saznavanje novih stvari, lekcije o efikasnom pronalaženju rešenja u promenjivim vremenima, najbolje se usvajaju direktno, iz ličnog primera.

Neka zanimanja posebno su podložna ovim današnjim turbulentnim vremenima. Biti menadžer jedno je od najpopularnijih zanimanja današnjice. Pored odgovornosti za uspešno vođenje biznisa, dobar menadžer mora da bude uspešan i u rukovođenju ljudima. Da pruži podršku u teškim situacijama i da im pomogne da razviju svoj pun potencijal.

Brojni su izazovi danas pred njima. Pandemija korone najsvežiji je pokazatelj da su opstali samo oni koji su imali znanje, mogućnost i spremnost da transformišu svoje poslovanje i prilagode se tržišnoj trci u novim, promenjenim uslovima, kao i oni koju su bili spremni na međusobnu razmenu iskustava.

U prilog tome govori i sve više edukativnih programa koji su se pojavili na našem tržištu kako bi zadovoljili potrebe klijenata. Oni koji su u poslu shvatili kako da danas dođu do rešenja i uspeha, u želji da napreduju i razvijaju se, pokrenuli su niz edukativnih programa koji se baziraju na razmeni iskustava i učenju iz primera drugih.

Poseban akcenat na to stavila je Srpska asocijacija menadžera koja je prošle godine pokrenula Akademiju – novi ekskluzivni edukativni program namenjen menadžerima, preduzetnicima, sadašnjim i budućim liderima. Kroz sinergiju razmene iskustva, znanja, kao i najboljih primera iz korporativne i preduzetničke prakse, ovaj program doprinosi razvoju i jačanju profesionalnosti pojedinaca, koji će voditi poslovnu zajednicu u Srbiji u narednim godinama.

Nedavne promene pokazale su koliko su stalna edukacija i proširivanje vidika u menadžerskoj struci neophodni. Upravo se na tome najviše insistira u programu Akademije SAM-a. Učenje od ostvarenih profesionalaca, sa internacionalnim iskustvom u najuspešnijim kompanijama u Srbiji, pruža nezamenjivo iskustvo. Mogućnost da se čuje direktno jedan od lidera/ki iz sveta biznisa, njegovi/njeni načini vođenja posla, uspesi, neuspesi, problemi sa kojima se susretao/la, pružaju čitav spektar znanja i to onog najvrednijeg iz prakse, umesto klasičnih teorijskih koncepata i modela.

Nakon završetka Akademije niko neće izaći isti, promene su neminovne, što je i suština. Kraći put do rešenja učenjem iz primera drugih, usvajanje novih ideja, razmišljanje na drugačiji način, samo su neke od novina koje će polaznici Akademije usvojiti tokom trajanja predavanja. To će svakako pomoći budućim liderima naše zemlje da održe i unaprede svoje poslovanje u ovim teškim vremenima, a samim time doprinesu boljitku čitave zajednice.

Namenjena menadžerima srednjeg nivoa, SAM Akademija kreće sa radom početkom aprila, a prijave su u toku od 11. marta do 1. aprila za sve zainteresovane.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.