Predstavljeni rezultati Intesa Sapaolo za 2021. godinu potvrdili su da je jedna od najvećih grupacija u Evropi, uprkos izazovima pandemije, uspela da ostvari izuzetne rezultate, postižući neto dobit od 4,2 milijarde evra i kreira dodatnu vrednost za akcionare.

Ostvarujući rast neto dobiti za 19,4%, u isto vreme držeći pod kontrolom troškovnu stranu, kao i konstantno radeći na poboljšanju kvaliteta kreditnog portfolija, Intesa Sanpaolo je prema svim finansijskim parametrima prošle godine beležila uspeh, potvrđujući ispravnost prethodnog strateškog plana, koji se temeljio na otpornom i dobro postavljenom poslovnom modelu. Dodatno, ostvaren je rast operativne marže za 5,4% u odnosu na 2020., te rast poslovnih prihoda od 1,9% u odnosu na 2020. uz neto prihod od naknada i provizija za 9,3%.

Ovakvi izvanredni rezultati predstavljaju odličnu osnovu za naredni strateški ciklus koji je određen Poslovnim planom 2022.-2025., a koji će trasirati dalji razvoj Grupe sa ciljem da se profiliše kao banka za novo doba na svim tržištima kojima posluje.

Cilj Intesa Sanpaolo je da održi lidersku poziciju u segmentu upravljanja zaštite imovine i savetovanja, težeći ka nultoj stopi nenaplativih potraživanja, značajnom digitalnom doprinosu ukupnom razvoju, sa fokusom na ESG principe u ukupnom poslovanju uz konstantno oslanjanje na ljude, kao jedan od najvažnijih stubova strateškog plana. U narednom periodu opredeljena su značajna sredstva na globalnom nivou za ulaganje u doprinos društvu i zelenoj tranziciji, kao i podršci ranjivih grupa i onih kojima je pomoć najpotrebnija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.