Kompanija MOL Serbia i Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije nastavljaju saradnju na promociji značaja pravilnog korišćenja dečijih sedišta u vozilima.

U okviru projekta „Igra je za decu, dečiji život nije igra“, koji sprovode već treću godinu, biće organizovan nagradni kviz na MOL Serbia Instagram stranici, na kome će roditelji vozači, ukoliko pravilno odgovore na postavljena pitanja biti u prilici da osvoje jedno od 40 dečijih sedišta kategorije od 9 do 36kg. Linkovi za pristup kvizu biće dostupni i na Fejsubuk i Instagram stranicama Agencije za bezbednost saobraćaja.

Nagradni kviz počinje 7. februara, a osim kviz pitanja roditelji će biti u prilici da pogledaju i edukativne filmove o pravilnoj upotrebi dečijih sedišta. Filmovi će roditeljima vozačima biti dostupni na Fejsbuk i Instagram stranicama MOL Serbia i Agencije za bezbednost saobraćaja, ali i na servisnim stanicama kompanije MOL Serbia.

Cilj ove zajedničke akcije jeste da se roditelji i svi budući roditelji vozači upoznaju sa važnom temom i utvrdi njihovo znanje o korišćenju dečijih sedišta, ali i da im se pruži potrebna podrška kako bi bili sigurni da decu prevoze bezbedno u svojim vozilima.

„Veoma smo ponosni na činjenicu da nastavljamo sa društveno odgovornim aktivacijama u okviru zajednice u kojoj poslujemo. Afirmativan pristup zaštiti i bezbednosti u saobraćaju kroz edukaciju uvek je bila jedna od strateških orijentacija kompanije, posebno kada su u pitanju najmlađi i njihova potencijalna ugroženost zbog nepravilnog korišćenja zaštitne saobraćajne opreme“, izjavila je Ana Dešić, direktorka maloprodaje MOL Serbia.

„Saobraćajne nezgode su jedan od najčešćih uzroka povređivanja kod dece, neretko sa fatalnim ishodom. Veliko nam je zadovoljstvo, ali i obaveza da preduzimamo aktivnosti koje doprinose povećanju bezbednosti dece u saobraćaju. S obzirom da deca u našoj zemlji najčešće stradaju u saobraćaju kao putnici u vozilu, Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa Kompanijom “MOL Serbia“ tradicionalno sprovodi akciju podizanja svesti roditelja o ulozi i značaju bezbednosnog sedišta za prevoz dece i to kroz mnogobrojne edukativne tribine na tu temu kada donira određeni broj bezbednosnih sedišta. Kao rezultat imamo kontinuirano povećanje procenta dece koja se propisno prevoze u putničkim automobilima, ali je potrebno uložiti dodatne napore kako bi dostigli željeni cilj, odnosno da preko 95% dece na ispravan način koristi bezbednosno auto – sedište i sigurnosni pojas“, izjavio je Duško Pešić, v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja.

Kompanija MOL Serbia i Agencija za bezbednost saobraćaja već treću godinu zaredom edukuju i podsećaju vozače na važnu temu- bezbednost najmlađih u saobraćaju. Prethodnih godina bila je organizovana edukacija za roditelje o pravilnoj upotrebi dečijih auto – sedišta, a organizovane su praktične provere postavljenih sedišta na MOL servisnim stanicama.

Svi zainteresovani roditelji biće u prilici da od 7. februara učestvuju u kvizu i provere svoje znanje o pravilnom korišćenju dečijih auto – sedišta. Od tačnih odgovora, nasumičnim softverskim odabirom biće izabrani dobitnici dečijih sedišta. Svake nedelje biće izvučeno 10 dobitnika dečijih auto – sedišta kategorije od 9 do 36kg. Cilj ovog tipa promocije je da ukaže na osnovno pravilo u saobraćaju – bezbednost je na prvom mestu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.