SBB fondacija uručila je donaciju udruženju Evo ruka iz Zemuna koje su osnovali roditelji dece sa smetnjama u razvoju, kako bi poboljšali kvalitet života njihove dece i obezbedili im sigurnu budućnost. Udruženju je uručena bela tehnika i materijal za renoviranje objekta, zahvaljujući čemu će nove prostorije udruženja biti adaptirane i funkcionalne.

Srećni smo što smo uspeli da pomognemo udruženju Evo ruka, koje se već godinama aktivno bavi problemima sa kojima se svakodnevno suočavaju roditelji dece sa smetnjama u razvoju. Tradicionalno svake godine upućujemo donaciju od 10.000 evra udruženjima koja pomažu ugroženim kategorijama našeg društva, ove godine naša donacija je osim Evo ruka, pomogla i Ženskom centru Užice i centru BELhospice“, rekla je Ana Stekić iz SBB fondacije.

Evo ruka neguje društveni aktivizam, povezuje zajednicu u cilju pružanja konkretne pomoći porodicama i razvija inovativnu inkluzivnu praksu. Od osnivanja do danas inicirali su i sproveli niz značajnih projekata za razvoj zajednice u kojoj deca sa smetnjama u razvoju žive i rastu.

Zahvalni smo SBB fondaciji što nam je omogućila da novi prostor u koji smo se preselili što pre učinimo funkcionalnim, kako bismo nesmetano nastavili sa našim aktivnostima. Mi čvrsto verujemo da deci sa smetnjama u razvoju možemo pomoći jedino ako pomognemo njihovim roditeljima, zato su nam donacije i podrška zajednice izuzetno važni”, rekla je Ana Knežević, predsednica udruženja Evo ruka.

Punih 10 godina, uoči praznika SBB fondacija upućuje novčanu pomoć institucijama i organizacijama koje se bore za bolje sutra. Pored toga, kroz dugoročne programe podrške ulaže u obrazovanje mladih talenata, zaštitu životne sredine i podršku funkcionalnim porodicama koje se bore za egzistenciju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.