Košarkaši Denver Nagetsa poraženi su od ekipe Memfisa rezultatom 106:97.

Srpski košarkaš Nikola Jokić postigao je 23 poena i imao po sedam asistencija i skokova, ali i čak četiri blokade, u još jednom bledom meču Denvera na gostovanju u „Fed Eks forumu“.

Jokiću je nedostajala podrška u napadu, kao i obično na početku nove sezone, a u poslednjih skoro 20 minuta igre ni srpski centar nije uspeo da upiše još poena, mada je i pored toga bio najefikasniji u redovima tima iz Kolorada.

Aron Gordon je naposletku imao 15 poena, Monte Moris 11, a Majkl Porter Džunior 10 poena. U pobedničkoj ekipi istakli su se Dža Morent sa 26, Tajus Džouns sa 17 poena.

Izabranici Majka Malouna su nakon trijumfa nad Dalasom i Minesotom, upisali svoj treći poraz u sedam odigranih mečeva ove sezone. Podatak koji takođe treba da zabrine trenera Denvera jeste i činjenica da su njegovi igrači promašili 21 trojku na jednom meču. Procenat šuta za tri slabih 24 odsto.

„Naravno, tu je i njihova odbrana… Ali smo promašili nekoliko otvorenih šuteva. Nismo se dovoljno oporavili. Imali smo svega par preokreta i tako je kako je“, rekao je Jokić posle utakmice.

Memfis je u prvoj četvrtini dokazao gostima da može da ih ugrozi, pošto su Grizliji dolazili do lakih poena. Domaćin je nakon prve četvrtine vodio pet poena, da bi Denver do poluvremena smanjio prednost na tri.

Nagetsi su se mučili u trećoj četvrtini u kojoj su postigli 15 poena, što je Memfis iskoristio da stekne nešto osetniju prednost koju je do kraja susreta odbranio. 

Jokić je pogodio svoju drugu trojku (iz šestog pokušaja) na 7:19 do kraja i doneo peto, ispostaviće se, i poslednje vođstvo Denveru – 70 -69, a potom je usledila serija Memfisa za vođstvo od 73-82.

U poslednjoj deonici Denver je pokušao da smanji prednost Memfisa nešto agresivnijom igrom na početku, ali je Memfis brzo otišao na plus 14 i do kraja utkamice održavao prednost.

Nakon sedam odigranih mečeva i Denver i Memfis imaju učinak od četiri pobede i tri poraza. 

Iste ekipe sastaju se u istoj dvorani u noći između srede i četvrtka.

Domaćin je u finišu prilično lako održavao dvocifrenu razliku i tek u dva navrata dozvolio Denveru da priđe na minus devet.

Standings provided by SofaScore LiveScore
https://www.nstore.rs/product/sajamska-akcija-godisnja-pretplata-plus-20-knjiga-pokloni/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.