Bivši zaposleni u Fejsbuku podneo je prijavu federalnoj Кomisiji za nadzor finansija i tvrdi da je kompanija važniji profit od pokušaja da se na društvenim mrežama zaustavi objava problematičnih sadržaja i dezinformacija.

Novi neimenovani uzbunjivač je izneo detalje o tome kako se kompanija Fejsbuk postavila prema optužbama u vezi sa navodnim mešanjem Rusije u predsedničke izbore 2016. godine.

„To će biti kratkog daha, neki predstavnici u Кongresu će pobesneti, ali onda će za nekoliko nedelja da se bave nečim drugim. Za to vreme mi zarađujemo i u redu smo“, rekao Taker Baunds iz tima za komunikacije ‘Fejsbuka'“, tvrdi uzbunjivač.

Uzbunjivač je prijavio i da se menadžeri u Fejsbuku nisu trudili da se bore protiv dezinformacija i problematičnih sadržaja iz straha da ne razljute tadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa ili da ne bi izgubili korisnike.

Portparolka Fejsbuka Erin Mekpajk rekla je da je tekst o novom uzbunjivaču ispod nivoa Vašington posta.

Nove optužbe na račun Fejsbuka iznete su samo nekoliko nedelja pošto je bivša zaposlena u kompaniji Frensis Haugen svedočila u američkom Senatu.

Haugenova je na saslušanju u Senatu navela da rukovodstvo Fejsbuka i Instagrama zna kako da te mreže učine bezbednijim, ali da to neće učiniti jer su „astronomske profite“ postavili ispred ljudi.

Ranije je objavila na desetine hiljada stranica internog istraživanja i dokumenata koji ukazuju na to da je kompanija bila svesna različitih problema koje uzrokuju njene aplikacije, uključujući potencijalni „toksični“ efekat Instagrama na tinejdžerke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.