Najveći sukob bio je na relaciji Vučić – Tomislav Nikolić. Priča o njihovoj netrpeljivosti trajala je godinama pre nego što je Vučić odlučio da otpiše Nikolića. Tako se pričalo da je Vučić imao razrađen plan da smeni Nikolića sa čela SNS-a u slučaju njegovog poraza od Borisa Tadića na predsedničkim izborima 2012, a da je kasnije iz njegovog okruženja išlo najviše napada na tada već predsednika Srbije.

Ima onih koji tvrde da su upravo od Vučića do medija dolazili navodi o finansijama Fondacije Dragice Nikolić, o njegovom lagodnom životu, ali i ismejavanja odluke da se u svakoj ambasadi Srbije u svetu stavi Nikolićeva fotografija. S druge strane, ni Nikolić u raznim neformalnim razgovorima nije štedeo Vučića u kritikovanju njegovih kadrovskih i drugih odluka. Nikolić je zapravo pokušavao da prebaci na svoju stranu sve naprednjake koji nisu dobili funkcije koje su im bile obećane.

Ravnoteža snage Nikolića i Vučića se promenila kada je Nikolić odlučio da ispoštuje ustavnu obavezu i napusti mesto predsednika SNS-a posle izbora za predsednika Srbije, ali i kada je postavio Vučića na čelo svih službi bezbednosti, što je sada Stefanović. Tokom tog perioda, Nikolić je nemalo puta govorio o njegovom nelegalnom prisluškivanju. U jeku tih sukoba, SNS je napustio Oliver Antić, potpredsednik te stranke i Nikolićev savetnik.

Ceo tekst čitajte u novom Nedeljniku, koji je na svim kioscima od četvrtka, 14. oktobra

Digitalno izdanje i pretplata na nstore.rs

Svi čitaoci na poklon dobijaju novi broj Njujork tajmsa na srpskom, sa skoro pedeset najboljih tekstova iz najvećih novina sveta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.