Dragan Bjelogrlić uspešno privodi kraju snimanje druge sezone jedne od najpopularnijih serija kod nas „Senke nad Balkanom“, a osim brojnih intriga, publika će u ovoj sezoni saznati i zašto se na današnjem Spomeniku neznanom junaku nalaze masonska obeležja, ali i detalje oko rušenja srednjevekovnog grada Žrnov.

Za potrebe snimanja Bjela je izgradio čitav grad koji imitira srednjevekovnu trvđavu, a upravo tu su se danima snimale scene koje ćemo gledati u drugoj sezoni.

Bjelogrlić je za Blic otkrio zašto je odlučio da dobar deo druge sezone posveti baš ovoj tajni.

„Ono što će publika videti u seriji, između ostalog, jeste i to što ćemo osvetliti neke detalje vezane za atentat na kralja Aleksandra Karađorđevića, koji su veoma bitni, ali nisu bili poznati“, rekao je on. „Istina je da se bavimo i postojanjem srednjovekovnog utvrđenja na Avali koje je datiralo još iz rimskog doba. Podigao ga je i ostavio u zaostavštinu despot Stefan Lazarević u 14. veku. Ipak, za potrebe Meštrovićevog Spomenika neznanom junaku utvrđenje je porušeno. Zašto se na spomeniku nalaze masonska obeležja, e to će publika moći da vidi.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.