Dragan Konjević, šef smene vatrogasaca izjavio je za N1 da je trenutna situacija sa požarom u kineskom tržnom centru pod kontrolom, da je požar lokalizovan i da nema mogućnosti za širenje. On je savetovao građanima koji žive u blizini TC da, ako dim ide ka njihovim zgradama, zatvore prozore.

Na licu mesta je u 10 sati ukupno osam vozila sa 32 vatrogasca, a dim koji se vidi biće tu još izvesno vreme, kaže Konjević. Ističe da vatrogasci unutra vrše dogašavanje požara, pošto je u pitanju ogroman objekat, veći od 4.000 metara kvadratnih.

Sigurno je, kaže da će još dva dana trajati dogašavanje. „Bitno je da nema povređenih i poginulih i da nema mogućnosti da se širi dalje. Uspeli smo da presečemo požar na poloivini objekta tako da je druga polovina objekta spašena“, rekao je Konjević.

On nije želeo da govori o mogućim uzrocima požara i dodao da će to utvrditi specijalne ekipe MUP-a koje tranutno nisu još počele to da rade.

Konjević je ispričao da je 20.05 vatrogasna ekipa dobila dojavu da gori nešto u tom objektu, a da su prve ekipe stigle posle pet minuta, kao i da je u prvom naletu bilo više od 50 vozila i 127 vatrogasaca.

Kaže i da je ceo objekat bio u plamenu i da su uspeli da ga preseku da se ne prenese na ostali deo objekta.

„Ovo je veoma zahtevna akcija bila. U pitanju je ogroman požar. Dugo se bavin ovim poslom i nisam u karijeri imao ovakav požar. U pitanju je veliki objekat, krov je bio pun robe, natrpan stvarima ali uspeli smo da presečemo požar i sprečimo dalje širenje“, rekao je Konjević.

On je rekao i da je jedan vatrogasac dobio lakše povrede, opekotine vrlo male i da je on kod kuće, oseća se dobro i oporavlja se.

Konjević je dao savet stanarima u obližnjim zgradama, da pošto vetar menja pravac, ako dim ide ka njihovim zgradama, da ne otvaraju prozore. „A za ostale – savet da ne ulaze u Tržni centar i da se čuvaju“, kaže Konjević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.