Nina Stojanović i Novak Đoković plasirali su se u polufinale miks dubla na Olimpijskim igrama u Tokiju pobedom nad nemačkim predstavnicima Laurom Zigmund i Kevinom Kravicom rezultatom 2:0 u setovima (6:1, 6:2).

Srpski par je poveo sa 2:1 u gemovima. Najpre su Đoković i Stojanović stigli do brejka, ali su nemački predstavnici uzvratili istom merom.

Međutim, samo do naredna dva servis gema. Najpre su Nina i Novak napravili novi brejk, da bi ga potom i potvrdili, nakon odličnih Đokovićevih servisa – 4:1.

Odlično su igrali Stojanović i Đoković. Ubrzo su naterali na Nemicu i Nemca na greške i došli do šanse za novi brejk što su odmah i iskoristili.

Ovog puta, Stojanovićeva je odlično servirala i nakon nešto dužih poena, srpski par je osvojio prvi set prilično ubedljivo – 6:1.

Nemački par je potom sigurno otvorio naredni set. Zatim je Stojanovićeva tokom svog servis gema bila suočena sa brejk loptama. Baš tada je popravila servise i Srbija je uspela da osvoji gem.

Spasavala je Stojanovićeva brejk lopte, uspela je u tome uz pomoć Novaka Đokovića i sada je 1:1 u drugom setu.

Već u narednom su Nina i Novak stigli do novog brejka. Odlično je Đoković servirao u narednom. Brzo su osigurali brejk prednost srpski predstavnici – 3:1.

Sve je išlo po planu Đokovića i Stojanovićeve. U naredna sva gema je svako bio siguran na svom servisu, ali su srpski predstavnici ranije već osigurali brejk.

Tri brejke lopte su osigurali Đoković i Stojanović u narednom gemu, na servis Zigmundove. Drugu su iskoristili.

Đoković je potom servirao za pobedu i plasman u polufinale. Bez problema!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.