Fudbaleri Danske pobedili su selekciju Rusije rezultatom 4:1 u trećem meču Grupe B na Evropskom prvenstvu, u utakmici koja je odigrana u Kopenhagenu.

Strelci za Dansku bili su Mikel Damsgard u 38. minutu, Jusuf Poulsen u 59, Andreas Kristensen 79. i Joakim Mele u 82, dok je gol za Rusiju postigao Artjom Dzjuba iz penala u 69. minutu.

Danci su se nadali da će pred domaćom publikom konačno pobediti. Poraženi su najpre od Finske, u onoj utakmici u kojoj se Kristijan Eriksen srušio na terenu, potom i od Belgije. I dalje su Danci imali šanse da se nađu u nokaut fazi, čak i direktno, ali su morali da osluškuju rezultate iz Rusije.

Stoga su i prvi preuzeli inicijativu u Kopenhagenu, ali bez konkretnijih šansi.

Ubrzo su pripretili i Rusi, preko Aleksandra Golovina. Špartao je Golovin, sa lakoćom promešao trojicu odbrambrenih fudbalera Danske. Međutim, šutirao je pravo u Kaspera Šmajhela. Izuzetno raspoložen je bio fudbaler Monaka, ali nije bilo realizacije.

Sa druge strane, Danci su imali incijativu, posed. Do 35. minuta, čak 70 odsto vremena je lopta bila kod danskih fudbalera.

Ubrzo je stigla nagrada. Gol je postigao Damsgard, fudbaler Sampdorije i jedan od najmlađih fudbalera na terenu, i to prelepim udarcem sa kapice šesnaesterca.

Za nastavak bajke u Kopenhagenu pobrinuo se Jusuf Poulsen. Fudbaler Red Bul Lajpciga je presekao loptu Dalera Kuzjaeva, prevario golmana Rusa Matveja Safonova i duplirao prednost svoje selekcije.

Belgijanci su nekoliko minuta kasnije poveli protiv Finaca. A onda hladan tuš. Belgijancima je poništen gol, nakon milimetarskog ofsajda Lukakua, a Rusiji je dosuđen penal. Dzjuba je bio precizan.

Ipak, novi talas zadovoljstva je pogodio Parken. Najpre su iz Sankt Peterburga stigle vesti da je Belgija je povela portiv Finske, a onda su Kristensen, golom sa tridesetak metara, a potom i Mele zapečatili pobedu. Uz to, nekoliko minuta kasnije, Belgijanci su poveli 2:0 protiv Finske.

Praktično je sve bilo rešeno.

Belgijanci prvi, Danci drugi, dok Finci sa treće pozicije čekaju ostale rezultate, nadajući se da će kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije izboriti nokaut fazu.

https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik-poklon-lupen/
https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-poklon-lupen/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.