Drugi Novosadski Salon vina održaće se 13. i 14. aprila u hotelu Park i biće mesto na kome će svoje vinske bisere predstaviti više od osamdeset renomiranih vinarija iz zemlje i sveta, a biće tu i desetak odabranih proizvođača vrhunskih rakija. Kako je saopšteno na današnjoj konferenciji za medije u Turističkoj organizaciji Novog Sada, uz održavanje vinske izložbe, tokom Salona biće održan i niz ekskluzivnih masterklasova, degustacija i radionica. Ove godine mnogobrojni stručnjaci iz zemlje i regiona prenosiće svoja znanja i iskustva, dok će učesnici degustirati veritkalne i horizontalne berbe vina, autentične sorte, teroare kao i vina sa novih tržišta.

,,Tokom dva dana trajanja programa publika će imati priliku da spozna razlike među teroarima i istinske potencijale različitih regija. Putovaće se kroz vina od Austrije, preko Italije i Burgundije, sve do Grčke, Župe i Fruške gore, a posetioci će imati jedinstvenu priliku da uživaju u retkim berbama i velikim vinima“, ističe jedan od organizatora Igor Luković.

Najveća zvezda ovogodišnjeg salona biće Džo Ahern Master od Wine, koja novosadskoj publici donosi iskustva iz Velike Britanije, Australije i Francuske gde je radila za najpoznatija svetska imena u vinskoj industriji, ali i sa Hvara gde će o stvaranju autentičnih vina pričati sa pozicije autora prepoznatljivih vinskih ukusa i mirisa. Pored nje, tu je i trenutni šampion Srbije i Balkana, somelijer Vuk Vuletić, zatim brojni drugi gosti iz Evrope i sveta.

Izvesno je da publiku Novosadskog Salona vina čeka bogat i sadržajan program i da će izaći sa jedinstvenim iskustvom i neponovljivim utiskom. Odličan kvalitet Salona potvrđuje pažljivo odabrani izvrsni stručnjaci iz sveta vina, proizvođača, somelijeri i enolozi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.