Uzimajući u obzir da obim domaćeg tržišta mora imati neku konačnu veličinu u obuhvatu klasičnih osiguranja, kao i da je osiguravajuće pokriće u ovim „klasičnim“ proizvodima (osiguranje industrije, auto-odgovornost i sl.) sasvim solidno razvijeno, smatra se da je nedostatak domaćeg tržišta nedovoljna razvijenost proizvoda i usluga za male i srednje klijente.

Stoga osiguravajuća društva moraju raditi na obnovi postojećih proizvoda ali i razvoju novih. Fokusiranost na klijenta, pojednostavljenje proizvoda i procesa, kako kod ugovaranja osiguranja tako i kod naknade štete, moraju biti prioritet budućeg poslovanja. U današnje vreme klijenti zahtevaju punu uslugu i zaokružen servis koji ih vodi kroz proces rešavanja štete uz minimum napora – a najbolji način da se to ostvari je preko usluge asistencije.

Zato u Triglav osiguranju uz veliki broj svojih proizvoda, kao što su dobrovoljno i putno zdravstveno osiguranje, osiguranje pomoći na putu, domaćinstva, telefona, guma, vozila, malih kućnih aparata i tehnike i dr., pružamo usluge asistencije preko posebnih servisa koji su na usluzi klijentima 24/7, a sam broj šteta koje se obavljaju putem asistencije čine već 70% od svih odštetnih zahteva društva.

Tako se npr. kod osiguranja domaćinstva može ugovoriti usluga asistencije koja pokriva dolazak i rad majstora radi hitnog otklanjanja neposrednog kvara, ali i kasnije popravke oštećenja. Na ovaj način klijent ne mora da razmišlja koga će da pozove i da li će račun popravke i obavljeni radovi biti priznati od strane osiguranja. Sa druge strane i osiguranje ima potvrdu da su radovi obavljeni kvalitetno i u skladu sa osiguravajućim pokrićem i po dogovorenoj ceni. Kod dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, klijent jednim pozivom medicinskog kontakt centra obavlja autorizaciju i zakazivanje pregleda u željenoj medicinskoj ustanovi i time završava sve „neprijatnosti“ rešavanja svog odštetnog zahteva. Uput, kontrola računa i isplata medicinskoj ustanovi obavljaju se automatski bez potrebe da se klijent dalje „upliće“ u proces rešavanja štete.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.