Švajcarski teniser Rodžer Federer se povukao sa Rolan Garosa u Parizu nakon procene da postoji rizik za „tek oporavljeno koleno“, ali i učešće na Vimbldonu.

Kako je objavio na svom zvaničnom Tviter nalogu, posle dve operacije želi da sluša telo i ne želi da prelazi granicu kako bi se na pravilan način oporavio.

„Posle razgovora sa mojim timom, odlučio sam da se povučem sa Rolan Garosa. Posle dve operacije kolena, i preko godinu dana rehabilitacije, važno je da slušam svoje telo i da budem siguran da ne forsiram prerano na putu oporavka. Uzbuđen sam što sam odigrao tri meča. Nema boljeg osećaja od povratka na teren. Vidimo se uskoro“, napisao je Federer.

Federer je sinoć posle tri i po sata pobedio Nemca Dominika Kepfera sa 7:6, 6:7, 7:6, 7:5, u meču koji se završio posle ponoći. To je bio tek njegov šesti meč otkako je imao dvostruku operaciju kolena, a Rolan Garos je njegov treći turnir od prošlog januara.

Osvajač 20 grend slem titula, 39-godišnji Federer je u ponedeljak trebalo da igra protiv Italijana Matea Beretinija.

Jedan od najboljih tenisera svih vremena rekao je ranije da mu je Rolan Garos fizička priprema za Vimbldon, koji se igra krajem meseca.

„Analiziramo mečeve i ono što nas čeka dalje. Isto ćemo uraditi i danas, pošto moram da odlučim da li ću da igram ili ne. Moram da odlučim da li je preveliki rizik nastaviti ili je savršeno vreme za odmor“, rekao je neakon meča protiv Kepfera švajcarski teniser.

Federer je osvojio jednu titulu na Rolan Garosu, 2009. godine, a rekorder je Vimbldona sa osam titula. Takođe, osvojio je šest trofeja na Australijan openu i pet na US Openu.

On drži rekord sa Špancem Rafaelom Nadalom po broju osvojenih grend slem titula – 20.

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.