Osmoro ljudi, od kojih šest žena azijskog porekla, ubijeno je u više spa centara, u okolini Atlante, glavnog grada savezne države Džordžija, a muškarac osumnjičen za izvođenje svih napada uhapšen je nekoliko sati kasnije na jugu ove savezne države, saopštila je policija, a prenosi Rojters.

„Prvi napad se dogodio oko 17 časova po lokalnom vremenu kada su četiri žrtve ubijene, a još jedna osoba ranjena u pucnjavi na oko 65 kilometara severno od Atlante“, rekao je Džej Bejker, šerif okruga Čiroki, gde se napad dogodio.

„Dve žene azijskog porekla bile su među žrtvama zajedno sa belkinjom i belcem“, rekao je Bejker, dodajući da je osoba koja je preživela napad bila hispanskog porekla.

Nešto kasnije, u Atlanti, glavnom gradu države, policajci su se odazvali pozivu po prijavi da je „u toku pljačka“ oko 18 časova. Kada su stigli u jedan spa centar pronašli su tela „tri žene“

„Tokom istrage, policajci su pozvani u drugi spa centar preko puta gde je pronađena i četvrta žrtva napada“, saopštila je policija. Sve četiri žrtve ovog napada u Atlanti bile su azijskog porekla.

Napadač Robert Aron Long je priveden oko 20.30, otprilike, 240 kilometara južno od Atlante.

Policija je saopštila da su istražitelji bili „vrlo uvereni“ da je isti napadač izvršio sva tri napada. Long je primećen u južnoj Džordžiji, daleko od mesta zločina, nakon što je policija u okrugu Čiroki izdala saopštenje sa svim informacijama o potencijalnom napadaču, uz njegov opis i registarske tablice vozila kojim je pobegao s mesta zločina.

Policija i dalje istražuje motive napada i u ovom trenutku ne zna da li su žrtve bile meta zbog njihove rase ili nacionalnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.