Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su ekipu Milvoki Baksa rezultatom 128:97, u meču u kom je Nikola Jokić odigrao još jednu MVP partiju, upisavši svoj deveti tripl-dabl ove sezone i jubilarni 50. u karijeri. Za to mu je bilo potrebno 416 utakmica.

Od centara to je za rukom pošlo jedino Viltu Čemberlenu. Međutim, legendi NBA lige su za taj podvig bile potrebne 703 utakmice…

Srpski centar je predvodio tim iz Kolorada sa 37 poena, 11 asistencija i 10 skokova, dok je veliku pomoć imao i u liku njegovog vernog pratioca Džamala Mareja koji je pobedi svog tima doprineo sa 24 poena i šest asistencija. Pi Džej Dozier je upisao 19 poena, Vil Barton 14, Majkl Porter Junior 11 i Monte Moris 10.

Jokiću je nedostajala samo jedna asistencija za seriju od tri uzastopna tripl-dabla. Protiv Čikaga je povezao 39 poena, 14 skokova i devet asistencija, dok je u meču protiv Oklahoma Sitija ostvario tripl-dabl sa 19 poena, 13 asistencija i 11 skokova.

Nagetsi su tako vezali treću pobedu, ujedno i prekinuli niz Baksa od pet uzastopnih pobeda. Nisu posustali nakon trijumfa nad Čikagom, a u meču protiv Janis Adetokumba i njegovih saigrača, košarkaši Denvera su pogodili 55,8 odsto šuteva iz igre, što je najveći procenat nekog rivala Milvokija u sezoni 2020/21.

Adetokumbo je upisao 27 poena i osam skokova za Bakse, Kris Midlton je postigao 20 poena, dok je Bruk Lopez ubacio 12. Tako je odbrana tima Majkla Melouna prekinula i niz Grka od četiri uzastopne utakmice na kojima je postigao najmanje 35 poena. Rekord franšize drži Karim Abdul-Džabaru koji je u dva navrata tokom sezone 1972/73 postigao najmanje 35 poena u pet uzastopnih mečeva.

Iako je Milvoki od prve četvrtine imao na raspolaganju raspoloženog i preciznog Adetokumba, Baksi nisu mogli da odigraju pristojnu odbranu na Jokiću i ostalim igračima Nagetsa, koji su gradili prednost do plus 14 poena na isteku prve deonice 37-23.

U drugoj četvrtini, prednost Denvera je u jednom trenutku bila i plus 21, a na odmor se otišlo sa 14 poena prednosti.

Marej i Jokić su kontrolisali igru svog tima, pa je održana i rezultatska prednost. Milvoki je na početku poslednje deonice napravio mini-seriju 6-0, ali je to bilo sve od njih u ovom meču, Nagetsi su ubrzo krenuli u novu seriju i sigurno zatvorili utakmicu.

https://www.youtube.com/watch?v=YhORFnD20OE&ab_channel=MLGHighlights
Standings provided by SofaScore LiveScore

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.