U noći između subote i nedelje iznenada je u 66. godini od posledica srčanog udara preminuo gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić, objavili su hrvatski mediji.

Kako je javio Jutarnji list, Bandiću je pozlilo u subotu uveče pa je hitno prebačen bolnicu „Sveti duh“ gde su lekari bezuspešno pokušali da ga reanimiraju.

“U dubokoj tuzi obaveštavamo sugrađanke i sugrađane, suradnike, prijatelje, zagrebačku i hrvatsku javnost da je iznenada,  danas, 28. fbruara u 66. godini života od posledica srčanog udara preminuo gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić”, saopšteno je iz Grada Zagreba.

“Živio je za svoj grad, za  Zagrepčanke i Zagrepčane koji su mu u svemu što je radio bili na prvom mestu, za posao koji je s ljubavlju i energijom, unoseći celoga sebe – bez ostatka, obavljao 21 godinu. O detaljima, terminu pogreba, održavanju komemorativnog skupa, kao i ostalim informacijama vezanim uz ovu tužnu vest, javnost ćemo obavestiti naknadno. Počivao u miru”, objavili su.

Milan Bandić rođen je 1955. u Grudama u Bosni i Hercegovini, gde je završio osnovnu i srednju školu.

Šest puta je biran za gradonačelnika Zagreba.

Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu, a godine 2000. upisao postdiplomske studije na  tom fakultetu.

Od 1980. do 1983. radio je u fabrici Ledo, a od 1983. do 1990. bio je zaposlen u Opštini Pešćenica.

Bio je oženjen i imao jednu kćer.

Od 1995. do 2000. bio je većnik u Skupštini Grada Zagreba, od 2000. zastupnik u Zastupničkom domu hrvatskog Sabora, potpredsednik saborskog Odbora za unutrašnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Godine 2000. u trećem mandatu izabran je za većnika Skupštine Grada Zagreba, a potom prvi put izabran za gradonačelnika Grada Zagreba, a na tom mestu je proveo 21 godinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.