(Beta) – Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da parlament nikad nije bio „pozorište“ pa da se u njemu pričalo samo o tačkama dnevnog reda, već se uvek govorilo o poliičkoj situaciji u društvu.

„Parlament je političa arena“, rekao je Dačić za Radio televiziju Srbije (RTS), a na konstataciju da se poslanici vlasti bave i vanparlamentarnom opozicijom, naročito nekim njenim liderima, uzvratio da se – i ona bavila vlašću.

On je naveo i da je „narodski tip“ koji se vodi osećajem, za razliku od predsednika Republike Aleksandra Vučića koji „gleda u istraživanja“, i veruje da mnogi iz opozicije ne bi ni ušli u Skupštinu.

Govoreći o međustranačkom dijalogu, on je naveo da je dogovoreno sa predsednikom Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom da se posle Božića po julijanskom kalendaru razgovara o detaljima jer se mnogo toga sada ne zna.

„Ne znam ni ko želi od stranka da u njima učestvuje, niti ko će predstavljati Evropski parlament (EP)“, rekao je Dačić koji je kopredsedavajući tog dijaloga, s predstavnikom EP.

Na pitanje o zahtevima opozicije, upitao je: „Da li to Demokratska stranka traži razdvajanje predsedničkih i parlametarnih izbora, koja ih je spojila i čiji je predsednik Boris Tadić skratio svoj mandat?“.

„Nemoj da mi pričaju o funkcionerskoj kampanji, kad se nisu skidali s televizije! Nemoj da me farbaju, ja sam kao Broj jedan iz Alan Forda, sve pamtim!“, rekao je Dačić.

Govoreći o epidemiji koronavirusa, rekao je da će primiti vakcinu koja je prošla proveru ako mu zdravstveno stanje to dozvoli, dodavši „zvanično sam sladak“ – ima povišen šećer.

Dačić je rekao da njegov koalicioni parter, predsednik Jedinstvene Srbije, Dragan Marković – „Palma“, nije napadao epidemiologa Predraga Kona u Skupštini, već je „samo protiv toga da korona bude jedina tema“ jer to „stvara psihozu i lošu atmosferu u društvu“.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500

Komentar(1)

  1. Bobby
    26. decembra 2020. 07:37

    “Nemoj da mi pričaju o funkcionerskoj kampanji, kad se nisu skidali s televizije! Nemoj da me farbaju, ja sam kao Broj jedan iz Alan Forda, sve pamtim!”, rekao je Dačić. Ако све тако добро памтиш, па реци нам онда и када се твој иделошки отац, "скидао" са телевизије и колико је то трајало ? Немој само ти некоме нешто да причаш, ћути и глуматај "демократију", то ти најбоље иде и надај се да се овде скоро неће појавити неко принципијелан и одан демократским вредностима, да вас све похапси.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.