Francuska lekarska komora saopštila je da je podnela prijavu protiv šestoro lekara, među kojima je i profesor Didije Raul, infektolog svetskog ugleda, nakon njegovih spornih izjava o epidemiji kovida-19.

Francuska lekarska komora (CNOM) potvrdila je za AFP informaciju koju je prva objavila medicinska novinska agencija APMNews, ne navodeći druge pojedinosti.

Ustanova je odlučila da podnese prijavu prvostepenom strukovnom telu ili da se priključi prijavi koja je podneta protiv šestoro lekara, navodi specijalizovana agencija.

Među tuženim lekarima su Didije Raul iz univerzitetskog instituta (IHU) Mediteran u Marseju, sporni zagovornik hidroksiklorokina, i infektolog Kristian Peron.

Didije Raut se našao u središtu polemike zbog toga što je kritikovao način na koji su francuske vlasti upravljale krizom i zbog sukoba interesa u međunarodnom istraživanju o lečenju kovida-19. Njegove su izjave naterale nadležnu lekarsku komoru da podnese prijavu a CNOM je odlučio da se priključi.

Što se tiče Perona, pariske regionalne bolnice AP-HP su ga otpustile zbog toga što je izjavljivao da su bolesnici od kovida dobar izvor zarade za lekare i zbog spornih izjava o hidroksiklorokinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.