Predsednik Srbije Aleksandar Vučić demantovao je danas tvrdnje bivše poslanice i aktuelne potpredsednice Narodne Stranke da je primio injekciju hiperimunog gamaglobulina koji obezbeđuje otpornost organizma na virus kovid-19.

On je reagovao na tvrdnje Rašković Ivić istakavši da, „iako retko odgovaram na svakodnevne napade koji bez prestanka i nesmanjenim intenzitetom traju već godinama“. ovoga puta mora da reaguje.

„Odluku da odgovorim na ovu tvrdnju doneo sam pre svega zbog građana Srbije i zarad istine, jer važnije stvari od interesa našeg naroda – nema“, rekao je Vučić, prenosi Blic.

Kako je kazao, od početka njegovog premijerskog, a potom i predsedničkog mandata, „trudio sam se da se nikada i ni po čemu ne razlikujem od običnog naroda“.

„Većina građana Srbije, ali i mojih političkih protivnika, ne može da ospori da sam delio sve teškoće, izazove i muke našeg naroda, uključujući i ovu ozbiljnu bolest koja je teško uzdrmala ceo svet i za čijim lekom tragaju najveći svetski medicinski stručnjaci“, rekao je on.

Naveo je i da je lično iskusio „isti roditeljski strah i zebnju kao i svi drugi roditelji čija su deca bila pozitivna na korona virus, pa sam i na taj način delio sudbinu naših građana“.

„Ponosan sam na činjenicu da moja deca nijednog trenutka nisu imala povlašćen tretman, baš kao što ni ja nikada ne bih dozvolio da o sebi brinem više, nego o svim ljudima u našoj Srbiji „, naveo je predsednik Srbije.

Kaže i da je malo reći da ne zna šta je hiperimuni gamaglobulin, kao ni čemu tačno služi.

„Dakle, nikada nisam primio nikakav hiperimuni gamaglobulin, niti bilo šta drugo što bi me na bilo koji način izdvojilo od svih ostalih građana Srbije“, ističe on u saopštenju.

Kaže i da je od svojih prijatelja, medicinskih stručnjaka, saznao da je“ ovakva tvrdnja, blago rečeno, daleko od bilo kakve medicinske činjenice i istine“.

„Štaviše, ovakva izjava bi mogla da bude čak i opasna, budući da živimo u vremenima u kojima su teorije zavere i nadrilekarstvo postali gotovo podjednako opasni, kao i sama ova bolest“, navodi predsednik Srbije.

Stoga, kako kaže, je danas više nego ikada potrebna ozbiljnost i odmerenost u izjavama ove vrste.

„Danas, kada se borimo da sačuvamo sve građane Srbije i kada gotovo svako nalazi za shodno da daje medicinska mišljenja i savete, ja ću nastaviti da se borim još jače i još više, bez odustajanja i bez kompromisa, jer smisao vođenja zemlje nije u pukom održanju vlasti i privilegijama, kao što je to bio slučaj za vreme vladavine onih političara koji su u Srbiji videli samo izvor bogaćenja i povlašćenog statusa za njih i njihove porodice. Srbija je danas drugačija, Srbija i njena deca imaju budućnost“, zaključio je predsednik Srbije.

Dr Sanda Rašković Ivić rekla je između ostalog za današnji „Danas“ da se priča u lekarskim krugovima da je Vučić dobio hiperimuni gamaglobulin, uz opasku da „ta njekcija nije za obične smrtnike“.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500

Komentar(1)

  1. auh
    9. novembra 2020. 17:01

    Kako to, da dr vučić ne zna šta je imuno globulin? Šepuri se mesecima bez maske i normalno je da izaziva sumnju. Lično sam mislila da su se nakljukali antitelima, kada tako lagodno bez maski šetaju, posećuju frizere, pedikire, kafiće, pevaju sa grenelom...Deli sudbinu sa narodom u sakoima od nekoliko hiljada evra, posebno je podelio sudbinu sa penzionerima, koje je pokrao, deli naš novac kome mu se ćefne. Njegova deca treba da budu bezbednosno štićena, ali ne i privilegovana, Napravio je sprdnju od "zaražavanja" svog sina. Neka kaže koliko je sati sin proveo na sajmu, posle infektivne klinike? Nije ni imao potrebe. Samo mi je žao, što se dr Stevanović upustio u političku igranku sa av. Tako kvalitetan lekar ostaće zapamćen po prljavim političkim igrama. Av je najpre rekao, da nema potrebe da ide u samoizolaciju, jer se nije tih dana vidjao sa sinom, a zatim je na rts pričao maltene do suza, kako se osećao, dok ga je vozio na Infektivnu, Svaka laž izaziva sumnju. Čim se pravda za ovaj globulin, smrdi, mnogo smrdi. Uostalom i da je primio, mi tu ništa ne možemo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.