Ministri spoljnih poslova Jermenije i Azerbejdžana postigli su u Moskvi dogovor o prekidu vatre, tokom kojeg će zaraćene strane razmeniti zarobljenike i tela poginulih, objavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Ali su pre nego što odluka i zvanično stupi na snagu odlučili da još malo ratuju. I naravno, osim projektila, jermenska i azerbejdžanska strana razmenile su i međusobne optužbe, prenosi RTS.

U glavnom gradu oblasti Nagorno Кarabah, Stepanakertu, jutros su uključene sirene za vazdušnu opasnost, javio je dopisnik agencije Ria novosti.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana optužilo je jermenske oružane snage za raketiranje grada Hadruta u oblasti Nagorno-Кarabaha i najavilo uzvratne napade.

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev saopštio je prošle nedelje da su azerbejdžanske snage zauzele Hadrut i još osam naselja u Nagorno-Кarabahu, podseća Tas.

Jedinice vojske samoproglašene republike Nagorno-Кarabah dobile su naređenje da obustave vatrena dejstva nakon sporazuma koji su u Moskvi postigli ministri spoljnih polsova Azerbejdžana i Jermenije, objavila je predstavnica jermenskog ministarstva spoljnih poslova Šušana Stepanijan na svom Fejsbuk nalogu, prenosi Tas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.