(Beta) – Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da nije vreme da se priča u koliko kolona će opozicija ići na nekim budućim izborima, niti da se licitira ko je čovek koji treba da bude jednog dana protivkandidat za predsednika Srbije.

Đilas je to rekao prilikom obraćanja građanima preko društvene mreže Fejsbuk, kada je i najavio skupštinu SP koja će se održati u subotu 3. oktobra.

„Ono što mislim da je najvažnije i to je poruka koja će sutra biti poslata sa Skupštine SSP da je neophodno da napravimo jedan veliki front u kome će biti i stranke, i pokreti i građani, koji će se boriti da se ovo ludilo u kome mi danas živimo nekako završi“, rekao je Đilas.

On je dodao da su posledice osmogodišnje vladavine ovog režima strašne i da svaki dan nosi nove posledice.

Đilas je naveo i da će biti jako teško pokrenuti „celu priču u dobrom smeru kada se vlast promeni“.

„Za to zaista postoje ozbiljne mogućnosti, mi u SSP imamo ozbiljan plan i sutra ćemo da ga prezentujemo u raznim oblastima društva, i u ekonomiji i u privredi i u obrazovanju, u kulturi…“, rekao je lider SSP.

Prema njegovim rečima, ta stranka želi da se bavi životom, a ne Aleksandrom Vučićem.

„Da ne pričamo o Vesiću, Martinovićima, Orlićima, jer oni su već rekli sve što imaju, pa hajde da pokušamo da narod čuje to što mi imamo da kažemo“, rekao je Đilas.

Da bi narod čuo i drugačije mišljenje, rekao je, potrebni su mediji, zato što je sada drugačije mišljenje moguće čuti samo na nekolicini slobodnih medija koje vidi i čuje oko 20 odsto ljudi, i još 20 odsto putem društvenih mreža, dok 60 odsto građana Srbije ne zna šta se događa.

„Mediji su veoma važni jer upravljaju svetom. Ako nemate informaciju ne možete da donosite zaključke, ako imate pogrešnu informaciju vaši zaključci su pogrešni. Istraživanja pokazuju da prosečan građanin u Srbiji od 55 do 64 godine dnevno u proseku gleda TV sedam časova i 38 minuta, a oni koji imaju više od 65 godina uz TV dnevno provode sedam časova i 50 minuta. To nam sve objašnjava“, zaključio je predsednik SSP.

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-455-od-1-oktobra/

Komentar(1)

  1. Bobby
    3. oktobra 2020. 10:02

    Врло тешко да ће "народ" тек тако прихватити да буде "икебана", а још више подршка, "странкама и покретима". Тек што је пала "политичка прашина" на један покрет који се компромитовао, а шта ли је тек са појединим странкама које су то урадиле много раније. Општенародне амнестије за протраћено време, кримнал,... итд., нема и неће бити и овакве изјаве само су, или израз заблуде, или покушај још једног покушаја "продавања" капута за шињел. То неће више проћи, и докле год је оваквих изјава и схватања, СНС нема чега да се плаши, у томе и јесте трагедија оваквих изјава, а не заблуде, или овакви, или онакви покушаји (поновног) доласка на власт.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.