HBO je tokom oktobra pripremio pregršt novih, odličnih i nagrađivanih filmova, sa zanimljivim pričama i zvučnim glumačkim imenima. Takođe, HBO je pripremio i premijere novih serija, kao i novih sezona serija.

Najzanimljiviji naslovi koji će ovog oktobra premijerno biti prikazani na HBO, HBO 2, HBO 3  i Cinemax kanalima, kao i uslugama videa na zahtev HBO GO i HBO On Demand nalaze se u narednim redovima.

Uživajte.

PREMIJERE NOVIH SERIJA I NOVIH SEZONA SERIJA:

SLOM (The Undoing)

Premijera 26. oktobra u 20.00h na HBO-u

Ponedeljkom nova epizoda u 20.00h na HBO-u

HBO GO premijera je 26. oktobra

Glume: Nikol Kidman, Hju Grant, Edgar Ramirez, Ismael Kruz Kordova, Matilda De Anđelis

Scenarista Dejvid E. Keli (Nevine laži) i rediteljka Suzan Bir (Noćni menadžer) tvorci su šestodelne serije “Slom” koja prati uspešnu terapeutkinju, Grejs Fišer (Nikol Kidman), njenog muža (Hju Grant) i njihovog malog sina (Noa Džup) koji pohađa elitnu privatnu školu u Njujorku. Ali njihovi naizgled savršeni životi se menjaju preko noći: jedna nasilna smrt, nestali supružnik i, na mestu čoveka koga je Grejs mislila da poznaje, niz zastrašujućih spoznaja. Našavši se usred veoma javne katastrofe i zgrožena činjenicom da nije poslušala svoj savet, Grejs mora da dekonstruiše jedan život i izgradi potpuno novi za svoje dete i sebe.

BERTAUN (Beartown)

Premijera 18. oktobra u 21.00h na HBO 3

Nedeljom nova epizoda u 21.00h na HBO 3

HBO GO premijera je 18. oktobra

Glume: Ulf Stenberg, Mirijam Ingrid, Oliver Dufaker, Alijet Ophajm, Tobijas Zilijakus

Grad Bertaun polako nestaje među drvećem koje ga okružuje. Lokalni heroj i bivša hokejaška zvezda, Peter, vraća se kući u Bertaun da oformi juniorski tim i spase budućnost grada. Veliki je teret za momke iz tima da nose nadu čitavog grada na svojim ramenima. Kada mladu zvezdu iz tima optuže za gnusni čin, svi stanovnici su pogođeni, a u gradu izbije pravi haos. „Bertaun“ istražuje nadu koja zbližava jednu malu zajednicu, tajne koje je razdiru, hrabrost pojedinca da se suprotstavi grupi i posledice koje sa sobom nosi vaspitanje dece.     

RATNIK II (Warrior II)

Premijera 3. oktobra na HBO GO-u

Subotom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Endru Kodži, Olivija Čeng, Džejson Tobin, Dajen Doun, Lengli Kirkvud

Zasnovana na beleškama legende borilačkih veština Brusa Lija, serija “Ratnik” je uzbudljiva, akciona krimi drama smeštena u kinesku četvrt San Franciska i prati brutalne ratove kineske mafije Tong u drugoj polovini 19. veka. Serija prati Aha Sama (Endru Kodži), talenta za borilačke veštine koji emigrira iz Kine u San Francisko pod misterioznim okolnostima. Nakon što se dokaže kao vrhunski borac, Ah Sam postaje plaćeni ubica za jedan od najmoćnijih klanova u kineskoj četvrti. Tvorac serije je Džonatan Troper („Benši“).

ŠPANSKA PRINCEZA II (The Spanish Princess II)

Premijera 12. oktobra na HBO GO-u

Ponedeljkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Šarlot Houp, Rori O’Konor, Lora Karmajkl, Stefani Livaj-Džon, Harijet Volter

Katarina Aragonska je odlučna mlada španska princeza kojoj je obećan engleski presto na rođenju. Ona dolazi u sivu, kišnu Englesku sa svojim veličanstvenim i raznolikim dvoranima, uključujući dvorsku damu Linu – špansku plemkinju afričko-iberijskog porekla – i ljupku i razdraganu Rozu. Kada njen muž, princ Artur, iznenada umre, Ketrin se uplaši da će izgubiti presto, sve dok ne osmisli odvažni plan i usredsredi se na novog naslednika, harizmatičnog i svojeglavog princa Harija, koji će jednog dana vladati Engleskom kao kralj Henri VIII. Na početku druge sezone, Katarina naizgled ima sve što želi: kraljevstvo, krunu i ljubav čoveka koga voli…

TRIGONOMETRIJA (Trigonometry)

Premijera 19. oktobra u 21.00h na HBO-u

Ponedeljkom nova epizoda u 21.00h na HBO-u

HBO GO premijera je 3. oktobra

Glume: Arijan Labed, Talisa Teišeira, Gari Kar, Rebeka Hamfris, En Konsinji

Uspešna kuvarica, Džema, i njen dečko Kiran, medicinski tehničar, žive zajedno u zapadnom Londonu iznad Džemine kafane. Kiran i Džema su ludo zaljubljeni. Ali, nažalost, ljubav ne može da plati dobavljače za kafanu i stanarinu. Njih dvoje jedva spajaju kraj s krajem, a zbog različitih smena se retko i sreću. U nameri da olakšaju finansijsku situaciju, oni odluče da prime podstanarku. Tada se pojavljuje Rej, bivša vrhunska sinhrona plivačica, čiji dolazak u „volvou“ prepunom prtljaga pokrene savremenu ljubavnu priču koja će zauvek promeniti živote ovo troje ljudi i način na koji posmatraju veze.

VUČJE VASPITANJE (Raised By Wolves)

Premijera 23. oktobra u 21.00h na HBO-u

Petkom nova epizoda u 21.00h na HBO-u

Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Glume: Amanda Kolin, Abubakar Salim, Vinta Mekgrat, Trevis Fimel, Nijam Algar

Naučno-fantastična serija „Vučje vaspitanje“, vrhunskog pripovedača i reditelja, Ridlija Skota, prati dva androida – Oca i Majku – čiji zadatak je da odgajaju ljudsku decu na misterioznoj novoj planeti. Dok sve brojniju ljudsku koloniju prete da razdore verske razlike, androidi spoznaju da je kontrolisanje ljudskih uverenja opasan i težak zadatak. 

PATROLA PROKLETIH II (Doom Patrol II)

Premijera 6. oktobra u 19.00h na HBO-u

Utorkom nova epizoda u 19.00h na HBO-u

Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Glume: Dijana Gerero, Ejpril Bolbi, Džojvan Vejd, Met Bomer, Brendan Frejzer

„Patrola prokletih“ je adaptacija najomiljenijeg tima heroja DC komiksa: Robotmen, Negativni, Elastična žena i Luda Džejn, predvođeni savremenim ludim naučnikom Najlsom Kolderom čiji nadimak je Šef. Svi članovi Patrole prokletih su preživeli strašne nesreće nakon kojih su dobili supermoći, ali su takođe osakaćeni ili unakaženi. Istraumirani i odbačeni, pronašli su smisao uz pomoć Šefa, udruživši se da bi istraživali najčudnije fenomene na svetu. Nakon misterioznog nestanka Šefa, ovi nevoljni heroji se nađu u neočekivanoj situaciji. Njih u akciju pozove Kiborg, na misiju koju ne mogu da odbiju. „Patrola prokletih“ je grupa za podršku, ali i tim superhoja, nakaza sa supermoćima, koji se bore za svet koji ne želi da ih prihvati.

DOSTOJANSTVO (Dignity)

Premijera 8. oktobra u 22.00h na HBO 3

Četvrtkom nova epizoda u 22.00h na HBO 3

Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Glume: Marsel Rodrigez, Goc Oto, Dejvid Strisov, Dženifer Ulrih, Martina Klijer

Zastrašujući triler inspirisan istinitom pričom o nemačkoj sekti u Čileu. Osnovana u malom čileanskom gradu od strane bivšeg nacističkog vojnika, Pola Šefera, misteriozna nemačka sekta “Kolonija Dignidad” decenijama je mučila zatvorenike, zlostavljala decu i ubijala unutar zidina ogromnog kompleksa koji je štitila diktatura generala Pinočea. Nakon što nova vlada dođe na vlast, Čile je spreman da zaustavi nasilje i zločine Kolonije. Mladi državni tužilac, Leo Ramirez, ima zadatak da privede pravdi neuhvatljivog vođu sekte, Pola Šefera. Međutim, Leo ima svoju tajnu prošlost koja je povezana sa Kolonijom. Pre dvadeset godina, njegov mlađi brat je tamo umro pod misterioznim okolnostima, a Šefer je Leu platio školovanje u Nemačkoj da bi ga ućutkao.

KONDOR (Condor)

Premijera 28. oktobra u 22.00h na HBO 3

Sredom nova epizoda u 22.00h na HBO 3

Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Glume: Maks Ajrons, Vilijam Hurt, Lim Lubani, Mira Sorvino, Brendan Frejzer

Zasnovana na romanu “Šest Kondorovih dana” Džejmsa Grejdija i filmskoj adaptaciji iz 1975. “Tri Kondorova dana”, serija “Kondor” prati analitičara CIA-e, Džoa Tarnera (Maks Ajrons), koji slučajno otkrije zaveru koja je pogubna za milione ljudi. Džo nikada nije bio načisto u vezi sa svojim poslom u CIA-i. Ali, kada otkrije nešto zbog čega stradaju svi zaposleni u njegovoj kancelariji, a Džo je primoran da beži, njegove teoretske sumnje koje je oduvek gajio, pretvaraju se u prave moralne dileme. Dok mu život visi o koncu, Džo će biti primoran da zauzme stav i pronađe način da otkrije ko se krije iza ove dalekosežne zavere i spreči ostvarivanje smrtonosnog cilja koji predstavlja opasnost za milione ljudi.

DRUGI RODITELJI (Other Parents)

Cela I i II sezona dolaze u HBO GO ponudu 1. oktobra

Glume: Lavinija Vilson, Jasin Halah, Nadja Beker, Sebastijan Švarc, Danijel Zilman

Humoristička serija „Drugi roditelji“, prati grupu modernih roditelja koji se međusobno upoznaju. Njihov zajednički projekat: otvaranje dnevnog boravka. Buduće i novopečene mame i tate govore o svojim veoma ličnim iskustvima roditeljstva i ne slažu se baš uvek. Serija „Drugi roditelji“ je snimana u stilu lažnog dokumentarca – glumci su osmišljavali uloge i improvizovali dijaloge pred kamerom, a u početku nisu znali tok priče i ispred kamere su neprestano suočavani sa iznenađenjima.  

NOVE EPIZODE HIT SERIJA:

TREĆI DAN (The Third Day)

Utorkom nova epizoda u 20.00h na HBO-u

Utorkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Džud Lo, Naomi Haris, Ketrin Voterston, Emili Votson, Pedi Konsidajn

Denis Keli i Feliks Baret su tvorci limitirane serije “Treći dan” koja je podeljena u dva dela: “Leto” i “Zimu”. U prve tri epizode, tokom “Leta”, Džud Lo (“Novi papa”) glumi Sema, čoveka koga privlači misteriozno ostrvo nedaleko od britanske obale, gde pronalazi grupu ostrvljana koji su spremni da očuvaju svoju tradiciju po svaku cenu. “Zima” se odvija tokom naredne tri epizode u kojima Naomi Haris (“Mesečina”) glumi Helen, tvrdoglavu autsajderku koja dolazi na ostrvo u potrazi za odgovorima, ali čiji dolazak izazove divlji sukob koji će odlučiti sudbinu ostrva.

TO SMO ŠTO SMO (We Are Who We Are)

Utorkom nova epizoda u 21.00h na HBO-u

Utorkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Kloi Sevinji, Džek Dilan Grejzer, Alis Braga, Džordan Kristin Semon, Spens Mur II

Reditelj nominovan za Oskara, Luka Gvadanjino, prvi put prikazuje svoje jedinstveno kinematografsko umeće na televiziji, u šest epizoda serije „To smo što smo“, koje će ekskluzivno biti emitovane na HBO. Kroz priču o odrastanju dvoje američke dece koji žive u američkoj vojnoj bazi u Italiji, serija istražuje prijateljstvo, prvu ljubav i identitet, uvlačeći publiku u sve radosti i patnje tinejdžerskog života. Ovo je priča koja bi mogla da se dešava bilo gde u svetu, ali u ovom slučaju, dešava se u jednom deliću Amerike u Italiji.  

OTADŽBINA (Patria)

Nedeljom nova epizoda u 22.00h na HBO 3

Nedeljom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Elena Irureta, Ane Gabarain, José Ramón Soroiz, Mikel Laskurain, Loreto Mauleón

„Otadžbina“ je priča o španskoj Baskiji – oblasti koja je bila u opasnosti zbog separatističkog terorizma grupe ETA – i pokriva period od tri decenije, iz ugla dve porodice koje su podeljene ovim nasilnim sukobom. Životi Bitori i njene porodice se raspadnu onog dana kada ETA ubije njenog muža, Čatoa, na pragu kuće. Odnos sa njenom bliskom prijateljicom, Miren, čiji sin je član ETA-e, takođe je prekinut. Obe porodice moraju da se suoče sa bolom i moralnim kontradikcijama dok život ide dalje. Hoće li jednog dana moći da oproste, prevaziđu različitosti i okrenu se budućnosti? Tvorac i scenarista serije je Aitor Gabilondo, a zasnovana je na bestseleru Fernanda Aramburua.  

LAVKRAFTOVA ZEMLJA (Lovecraft Country)

Ponedeljkom nova epizoda u 20.00h na HBO-u

Ponedeljkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Džonatan Mejdžors, Džerni Smolet-Bel, Kortni B. Vans, Majkl Kenet Vilijams

Nova serija HBO, „Lavkraftova zemlja“, zasnovana na istoimenom romanu Meta Rafa iz 2016. godine, prati Atikusa Frimana (Džonatan Mejdžors) koji zajedno sa svojom drugaricom Letišom (Džerni Smolet-Bel) i ujakom Džordžom (Kortni B. Vans) kreće na putovanje kroz Ameriku Džima Kroua – pedesetih godina 20. veka – u potragu za svojim nestalim ocem (Majkl Kenet Vilijams). Njegovo putovanje postaje borba za preživljavanje i savladavanje rasističkih strahota belačke Amerike, ali i zastrašujućih čudovišta iz Lavkraftovih romana.

LJUBAVNI ŽIVOT (Love Life)

Ponedeljkom nova epizoda u 21.00h na HBO-u

Sve epizode dostupne odmah na HBO GO-u

Glume: Ana Kendrik, Zoi Čao, Piter Vak, Šaša Komper, Lesli Manvil

„Ljubavni život“ govori o putovanju od prve do trajne ljubavi, i o tome kako nas ljudi sa kojima smo u vezi menjaju i čine onim što jesmo, kada konačno uspemo da pronađemo partnera za ceo život. Kroz žanr romantične komedje, ova nova serija će u svakoj sezoni pratiti potragu različitih protagonista za ljubavlju, a svaka od epizoda će predstavljati priču u jednoj od njihovih veza. Ana Kendrik glumi u prvoj sezoni pored Zoi Čao, Pitera Vaka, Šaše Komper i Lesli Manvil.

ČETIRI BLOKA (4 Blocks)

Sredom nova epizoda u 21.00h na HBO 3

Sve sezone dostupne na HBO GO-u

Glume: Kida Kodr Ramadan, Frederik Lau, Vejsel Gelin, Almila Bagriacik, Marjam Zari

„Četiri bloka“ je priča o drugarstvu i porodici, izdaji i krivici u arapskom klanu iz centra Berlina (Nojkeln). Glavni lik je Ali „Toni“ Hamadi koji je obećao ženi da će ostaviti svoju kriminalnu prošlost iza sebe i da će otići iz „kraja“, svoja Četiri bloka. Međutim, kada tokom racije uhapse njegovog zeta, Toni oseća potrebu da još jednom istupi kao vođa klana. On ne želi da preda kontrolu svom nepredvidivom bratu Abasu koji želi da zauzme mesto na čelu porodice. Kada se pojavi Tonijev stari prijatelj, Vins, Toni oseti da može da mu veruje i prija mu njegovo prisustvo. Njegov san o životu bez kriminala opet izgleda dostižno. Međutim, Toni će tek shvatiti da, kada jednom uđeš u svet kriminala, više nema nazad.

ZVEZDANA DEVOJKA (Stargirl)

Subotom nova epizoda u 19.15h na HBO 3

Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Glume: Brek Basinger, Ivet Monril, Anđelika Vošington, Kameron Gelman, Trej Romano

Od scenariste i tvorca stripa, Džefa Džounsa, nova serija iz DC univerzuma, „Zvezdana devojka“, prati srednjoškolku Kortni Vitmor (Brek Basinger) koja se seli u Blu Veli, u Nebraski, nakon što se njena majka preuda za Peta Dugana (Luk Vilson). Kortni ubrzo inspiriše grupu mladih heroja da zaustave zlikovce iz prošlosti. Ova akciona dramska serija o superherojima predstavlja adaptaciju stripa „Zvezdana devojka“ iz 1999. godine i priče o prvom timu superheroja, Ligi pravde Amerike. Inspiracija za „Zvezdanu devojku“ bila je Džounsova pokojna sestra koja je poginula u avionskoj nesreći.  

SOBA 104 IV (Room 104 IV)

Petkom nova epizoda u 21.30h na HBO 3

Subotom nova epizoda u HBO GO ponudi

Serija „Soba 104“ braće Džeja i Marka Duplasa je polusatna antologijska serija kanala HBO, koja nam omogućava da zavirimo u sobu prosečnog američkog korporativnog motela, istražujući priče likova koji svake noći prolaze kroz njega. Prihvatajući ideju da banalno može da bude najzanimljivije mesto na svetu ako na trenutak zastanete i dobro pogledate, svaka od 12 epizoda pripoveda drugačiju priču, dok soba ostaje ista, a zvukovi, likovi pa čak i vremenski periodi se menjaju. Pronicljiva, šaljiva i prepuna obrta i iznenađenja, svaka epizoda ove serije predstavlja svojevrsni mini-film, nudeći novo otkriće iz nedelje u nedelju i priče o običnim ljudima koji žude za bliskošću i smislom u jednoj sobi.

KARIKATURA OD PREDSEDNIKA III (Our Cartoon President III)

Petkom nova epizoda u 22.00h na HBO 3

Ponedeljkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Animirana humoristička serija koja prati delimično istinite avanture predsednika Donalda Trampa i njegovih najbližih saradnika. U ovom paralelnom animiranom univerzumu, vrhovni komandant otvara vrata Bele kuće i pruža nam kompletan uvid u svakodnevicu američkog predsednika. Kroz satirični osvrt na Trampov svakodnevni život, “Karikatura od predsednika” istražuje iskonski trampovske detalje njegovog mandata i odnose sa bliskim ljudima, a tom prilikom niko nije pošteđen – od najuže porodice i bliskih saradnika do ključnih političkih ličnosti i medijskih radnika. Treća sezona zakoračuje u odlučujuću izbornu godinu i istražuje ključno pitanje ko bi mogla da bude sledeća karikatura od predsednika. On unutarstranačkih izbora u Ajovi i kampanje Demokrata do istrage o opozivu, ovaj satirični univerzum će se proširiti i uključiti nove političke teškaše, javne ličnosti, svetske lidere, istaknute milijardere i možda jednog ili dva diktatora.

RAMI (Ramy)

Petkom nova epizoda u 22.30h na HBO 3

Sve sezone dostupne na HBO GO-u

Glume: Rami Jusef, Muhamed Amer, Hijam Abas, Amr Vaked, Lait Nakli

Rami Hasan (Rami Jusef) je Egipćanin rođen u Americi koji prolazi koz duhovno putovanje u svom politički podeljenom kvartu Nju Džersija. Serija „Rami“ posmatra stvari iz drugačije perspektive dok istražuje izazove glavnog lika koji je rastrzan između muslimanske zajednice koja život vidi kao moralni test i milenijumske generacije koja misli da život nema posledica.

MILOM ILI SILOM (Por H O Por B)

Ponedeljkom nova epizoda u 21.30h na HBO-u

Sve epizode dostupne odmah na HBO GO-u

Glume: Marta Martin, Saida Benzal, Brajs Efe, Havijer Bodalo, Icijar Kastro, Fernando Albizu

Nakon mnogo godina razdvojenosti, Ače i Belen se ponovo sreću u hipsterskom kvartu Madrida, Malasanji. Ovde, dve prijateljice iz Parle, gradića na periferiji prestonice, pokušavaju da se snađu i prežive u svetu koji im je potpuno stran.

MARATONI SERIJA

FOSI/VERDON (Fosse/Verdon)

Maraton cele sezone 3. oktobra od 20.00h na HBO 3

Sve epizode dostupne su na HBO GO-u

Glume: Sem Rokvel, Mišel Vilijams, Norbert Leo Buc, Aja Keš, Margaret Kvali

Obuhvatajući pet decenija, „Fosi/Verdon“ istražuje jedinstveno romantično i kreativno partnerstvo između Boba Fosija (Sem Rokvel) i Gven Verdon (Mišel Vilijams). On je vizionarski filmadžija i jedan od najuticajnijih pozorišnih koreografa i reditelja. Ona je najveća brodvejska plesačica svih vremena. Samo Bob može da napravi revolucionarni mjuzikl koji će omogućiti Gven da se iskaže u punoj veličini. Samo Gven može da shvati jedinstvenu viziju u Bobovoj glavi. Zajedno će izmeniti lice američke zabave – ali platiće visoku cenu za to.

PREMIJERE BLOKBASTERA I HIT FILMOVA

ZOV DIVLJINE (The Call Of The Wild)

Adaptacija omiljenog klasika Džeka Londona, „Zov divljine“, živopisno oživljava priču o dobrodušnom psu Baku i Džonu Torntonu (Harison Ford), čoveku kome Bak mora da nauči da veruje. Iznenada istrgnut iz komfora svog doma u sunčanoj Kaliforniji, Bak se obreo u egzotičnoj divljini Jukona na Aljasci. Kao najnoviji pas u timu pasa koji vuku poštanske sanke tokom turbulentnih dana zlatne groznice 1890-ih, Bak je zamenio komfor životom punim nedaća i borbe za opstanak. Bakov život se ponovo dramatično menja kad upozna Torntona, usamljenog avanturistu i postaje jasno da im je suđeno da zajedno prožive avanturu života. Dok se snalaze u okolini koja je podjednako nemilosrdna koliko i spektakularna, putovanje istinski menja i čoveka i psa.

Premijera: 4. oktobra u 20.00h na HBO-u

Dostupno na HBO GO-u od 4. oktobra

MALE ŽENE (Little Women)

Scenaristkinja i rediteljka Greta Gervig („Bubamara“) stvorila je „Male žene“ koje se oslanjaju na roman i zapise Lujze Mej Alkot i otkrivaju autorkin alter ego, Džo Marč, koja se priseća svog života. U verziji Grete Gervig, omiljena priča o sestrama Marč – četirima mladim ženama rešenim da žive život po svom – istovremeno je vanvremenska i savremena. U ulogama Džo, Meg, Ejmi i Bet Marč nalaze se Sirša Ronan, Ema Votson, Florens Pju, Eliza Skanlen, dok Timoti Čalamet glumi komšiju Lorija, Lora Dern je Marmi, a Meril Strip tetka Marč.

Premijera: 11. oktobra u 20.00h na HBO-u

Dostupno na HBO GO-u od 11. oktobra

POD VODOM (Underwater)

Na dubini od 11.000 m u mutnim dubinama Marijanskog rova, Nora Prajs (Kristen Stjuart) je članica tima podvodnih istraživača koji se bave bušenjem morskog dna. Nakon što je navodni zemljotres uništio strukturu tankih metalnih zidova njihove laboratorije koji ih odvajaju od slane vode pod pritiskom od 10.000 atmosfera, tim mora da se snalazi kako zna i ume da bi opstao. Pod vođstvom kapetana (Vinsent Kasel), preživeli shvataju da im je jedina nada da se prošetaju okeanskim dnom kako bi došli do napuštene susedne laboratorije za koju se nadaju da je ostala netaknuta. Ali uskoro moraju da se bore za život kad otkriju da čak ni na ovim dubinama nisu sami.

Premijera: 18. oktobra u 20.00h na HBO-u

Dostupno na HBO GO-u od 18. oktobra

TO – DRUGO POGLAVLJE (It: Chapter 2)

Zlo se ponovo pojavljuje u Deriju kad reditelj Endi Musketi okupi članove Luzers klaba na mestu gde je sve počelo u ovom zaključku horor filma sa najvećom zaradom u istoriji. Dvadeset sedam godina nakon što su članovi Luzers klaba porazili Penivajza, on se vratio da ponovo teroriše grad Deri. Sada već odrasli ljudi, svi članovi kluba odavno su otišli svojim putem. Međutim, deca ponovo počinju da nestaju pa Majk, jedini član grupe koji je ostao u njihovom rodnom gradu, poziva ostale da se vrate kući. Iako ih muče iskustva iz prošlosti, svako od njih mora da pobedi svoje najdublje strahove kako bi jednom zauvek uništili Penivajza… Tako što će ponovo stati na put klovnu koji je postao smrtonosniji nego ikad.

Premijera: 25. oktobra u 20.00h na HBO-u

Dostupno na HBO GO-u od 25. oktobra

DIVAN DAN U KOMŠILUKU (A Beautiful Day In The Neighborhood)

Novinar Lojd Vogel (Metju Ris) dobija zadatak da napravi profil Freda Rodžersa (Tom Henks), tvorca i zvezde uspešne dečje emisije Komšiluk gospodina Rodžersa. Poslušno odlazi u studio gde Fred snima šou, a ubrzo potom sedi s njim i postavlja mu pitanja. Međutim, Fred ima drugu ideju u glavi. Iznenada menjaju uloge i umesto da odgovara na intervju, on postavlja pitanja i time pomaže piscu na mnogo načina.

Premijera: 3. oktobra u 20.00h na HBO-u

Dostupno na HBO GO-u od 3. oktobra

PREMIJERE DOKUMENTARACA

NAŠ DOM (Acasa)

Premijera 15. oktobra u 21.40h na HBO-u

Dostupno na HBO GO-u od 15. oktobra

Porodica Enake koju čine roditelji i njihovo devetoro dece, 20 godina žive u divljini Bukureštanske delte. S druge strane reke nalazi se rumunska prestonica Bukurešt, čiji zvaničnici planiraju da deltu pretvore u nacionalni park još otkako porodica živi tamo. Kad planovi počnu da se realizuju, najveća urbana delta u Evropi postaće park prirode Vakarešt. Porodica Enake se suočava s proterivanjem i integrisanjem u društvo što je ponosni otac Gica dugo odbijao. Osećajući povezanost s divljinom, porodica se bori da nađe način da ostane samodovoljna jedinica u betonskoj džungli u koju su ih preselili. Štapove za pecanje deca su zamenila mobilnim telefonima, a nekadašnja opuštena popodneva sad provode u učionicama, učeći da čitaju i pišu. Ovo je priča o Davidu i Golijatu u kojoj David ne pobeđuje.

POVRATAK U EPIPO (Return To Epipo)

Premijera 1. oktobra u 21.50h na HBO-u

Dostupno na HBO GO-u od 1. oktobra

Krajem 1980-ih mnogi mađarski omladinci maštali su o poseti letnjem kampu. Tokom dve-tri nedelje raspusta, dečaci i devojčice leteli su iz stvarnosti poslednjih dana socijalizma u zemlju iz mašte zvanu Epipo. Carstvo igranja uloga i magije u kom su stvorili sopstveni jezik. Deca su očarana harizmatičnim vođom, ali iza nevinih igara vreba zloslutna senka poniženja i prikrivenog zlostavljanja. U današnjem vremenu, ćerka jedne od bivših kamperki u Epipu – rediteljke Judit Olah – želi da poseti kamp, ali majci je izuzetno teško da detetu dâ dozvolu za to. Posle 25 godina ćutanja, Judit se ponovo sastaje sa starim prijateljima u pokušaju da razume kako je Epipov uskogrudi i tajanstveni svet mračnih tajni i dalje nekako deo svih njih.

LJUBAVNE LEKCIJE (Lessons Of Love)

Premijera 8. oktobra u 21.50h na „HBO-u

Dostupno na HBO GO-u od 4. oktobra

Jola je decenijama radila ono što se od nje očekuje. Kao majka šestoro dece i supruga nasilnog muža, ona bi se našminkala, obukla svoju šarenu odeću i pretvarala se da je sve u redu. Ali jednog dana, ona skupi snagu da napusti muža i počne da živi život punim plućima. Ona se druži sa svojim prijateljicama, igra u kafiću Smajl, piše i komponuje pesme. Peva o ljubavi o kojoj je oduvek sanjala, ali nikada je nije iskusila. Iznenada, ona upoznaje Vojteka koji je tretira kao kraljicu. Hoće li Jola uspeti da se prespusti i prihvati ljubav prvi put u životu, a pogotovo kad sazna da ima manje vremena nego što je mislila?

Svi filmovi, serije i dokumentarci će biti dostupni i putem „HBO“ usluga videa na zahtev – HBO On Demand i HBO GO.

HBO Europe donosi premijum televizijske kanale HBO i Cinemax, kao i usluge videa na zahtev HBO GO i HBO On Demand, putem ponude partnera operatera, ali i direktno korisnicima u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Moldaviji, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Kosovu, Crnoj Gori, Makedoniji i Bosni i Hercegovini.

HBO Nordic nudi pretplatu na premijum uslugu videa na zahtev direktno korisnicima, ali i putem partnera operatera u Švedskoj, Norveškoj, Finskoj i Danskoj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.