(Beta) – Novi politički pokret „Ljubav, vera, nada“ predstavio je danas u Beogradu donedavni zamenik predsednika Srpske radikalne Stranke (SRS) Nemanja Šarović koji je tu stranku napustio u julu zbog neslaganja s njenim rukovostvom.

Cilj njegovog novog poketa, kako je objavio, nije samo „rušenje aktuelnog režima“, već pre svega „uređivanje sistema države“.

Šarović je novinarima u Medija centru rekao da su već predata dokumenta za registrovanje pokreta čiji je on predsednik, i da će pokret prerasti u stranku „kada se za to steknu uslovi“.

Za naziv pokreta – „Ljubav, vera, nada“, rekao je da je odabran jer su to „univerzalne hrišćanske vrline, ono što nam je potrebno kao društvu, narodu i državi, a od čega smo se kao društvo prilično udaljili“.

Šarović je ocenio da su građani „nezadovoljni i vlašću i opozicijom“, a „žele da žive u državi u kojoj zakon važi za sve“.

Šarović je rekao da  želi da pokret pokaže da se „obični ljudi ne plaše (predsednika Srbije i Srpske napredne stranke) Aleksandra Vučića i njegove piramide moći, koji s njim ne šuruju, koji imaju znanje i sposobnost da se suprotstave i da opravdaju poverenje građana, pre svega tako što neće postati isti kao politički protivnici“.

„To ne znači da ćemo ga vređati, ili njegovu decu i porodicu. To znači da ćemo mu politički disati za vratom“, rekao je Šarović, najavivši da će taj pokret „neprestano ukazivati na korupciju i na propuste vlasti“.

Rekao je da „sistem u kojem sve zavisi od jednog čoveka, nije dobar ni održiv na duge staze“, te da pitanje nije da li će njegov pokret pobediti, već da je „samo pitanje kada“.

Šarović je rekao i da se taj pokret neće udruživati s drugim opozicionim pokretima i strankama, a smatra i da „matematika u politici ne važi“.

„Mi smo se već udružili sa svojim političkim istomišljenicima. Naš cilj je da predstavimo svoje ideje, zaslužimo poverenje građana i sprovedemo te ideje. Naš politički protivnik je Aleksandar Vučić“, kazao je Šarović.

Najavio je da će novi pokret učestvovati na izborima, iako „izborni uslovi nikada nisu bili fer“, i da se neće obraćati zemljama Zapada za poboljšanje izbornih uslova, već da će se za to „sami izboriti“.

Zamenik predsednika novog pokreta, penzionisani general Božidar Delić, bivši član i SRS i SNS, izjavio je da je taj pokret usmeren ka „onima koji teško žive, a nisu se usuđivali da do sada progovore“, i da pokret „Ljubav, vera, nada“ želi da se „bori zajedno s njima“.

https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/
https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.