Vlada Severne Makedonije odlučila je danas da Komisija za zarazne bolesti razmotri pitanje davanja dozvola za trazit privatnim vozilima državljanima Srbije, Crne Gore, BiH i Kosova.

Kako se navodi u saopštenju, Komisija za zarazne bolesti treba da razmotri pitanje davljanja dozvole za tranzit privatnim vozilima kroz Severnu Makdoniju državljanima Srbije, Crne Gore, BiH i Kosova, što nije bilo obuhvaćeno merama za građane tih zemalja.

Vlada u Skoplju je od 9. jula uvela obavezu građanima četiri zemlje regiona da za ulazak u Severnu Makedoniju moraju da imaju negativan PCR test, ali je dozvolila tranzit bez te medicinske potvrde za organizovani prevoz, kao i za letove sa skopskog i ohridskog aerodroma.

Za organizovani autobuski prevoz ili međunarodne tranzitne redovne linije dozvoljen je ulaz bez prilaganja PCR testa, ali teritorija države mora da se napusti u roku od pet sati, uz potpis izjave za tranzit.

Ukoliko neko od državljana Srbije, Crne Gore, BiH ili Kosova doleti na aerodrome u Skoplju ili Ohridu ne mora da ima PCR test, ali je obavezan da teritoriju Severne Makedonije napusti u roku od tri sata.

Bez PCR testa je građanima tih zemalja omogućeno da uđu u Severnu Makedoniju ako lete sa skopskog ili ohridskog aerodroma, ali je potrebno da obavezno pokažu avionsku kartu (elektronsku kartu), potpišu izjavu za tranzit i u roku od tri sata napuste teritoriju države.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.