Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je danas „najgori dan od početka korone“, ne navodeći konkretne podatke o novom broju preminulih i zaraženih u poslednja 24 časa.

On je rekao i da će se posledice protesta koji su se tri dana unazad dešavali u Beogradu tek videti.

Kako je rekao, to će se tek desiti u narednih četiri, pet dana.

„Ljudi, dajte da sačuvamo zdravlje, na silu vlast niko neće uzeti. Ako mislite da ćete da dovedete tajkuna jednog ili drugog na vlast, nećete“, rekao je Vučić, a preneo Blic.

Prema nepotpunim informacijama od jutros, još 10 osoba preminulo je od posledica infekcije u Novom Pazaru. Presek stanja epidemije koronavirusa u Srbiji se potpunim informacijama o broju novozaraženih i preminulih koje saopštava Ministarstvo zdravlja očekuju se u 15 časova.

Vučić je rekao i da smatra da je licemeran stav kakav je zauzeo epidemiolog Zoran Radovanović, koji kritikuje Krizni štab, a neće da preuzme rukovođenje tim telom, a okupljanje na ulicama u ovakvoj epidemiološkoj situaciji smatra zastrašujuće neodgovornim.

„Pitali su Radovanovića, kada je rekao Predrag Kon da on vodi Krizni štab, a on je rekao ‘neću’. Kakvo je to, najgore licemerje… Solićeš pamet svima, a kada kažu ‘povedi ti’, kažeš da nećeš. Tako će svi da se sklone od svega“, rekao je Vučić upitan za optužbe Radovanovića da država ne saopštava prave podatke o broju novozaraženih i preminulih od posledica infekcije.

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.