Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovim.

Vučić je rekao da su teme razgovora bile razne i da veruje da još mnogo toga Rusija i Srbija mogu zajedno da urade.

„Ključna tema za nas bila je naš odnos u međunarodnim okvirima, i situacija na KiM. Dobili smo danas određene ocene Ruske federacije, koje su mene kao predsednika dodatno zabrinule, a tiču se raznih ideja po pitanju kosovske krize. Očigledno je da nas čeka težak period sa velikim pristiscima da bi se ostvarili neki planovi koje mi zvanično ili nezvanično nismo dobili – rekao je Vučić, istakavši da ćemo morati da budemo pažljivi i obazrivi u praćenju svake ideje koja nam se bude predstavljala“, rekao je Vučić.

Govoreći o Kosovu, Lavrov je rekao da je problem nerešen, i da EU ne sme da se izoluje od svojih obaveza, i da mora da ih ispunjava pošteno i da se bori za realizaciju rešenja koja su bila postignuta.

„Tu pre svega mislim na Zajednicu srpskih opština, koju albanska strana sabotira. Naš stav po pitanju Kosova se ne menja, i ne menja se stav o poštovanju Rezolucije 1244 Ujedinjenih nacija“, rekao je Lavrov.

Istakao je i da će se Rusija složiti sa onim rešenjem koje bude odgovaralo Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.