Đaci na Filipinima neće pohađati nastavu u školama sve dok se ne proizvede i ne postane javno dostupna vakcina protiv koronavirusa, potvrdili su filipinski zvaničnici, a prenosi Gardijan.

Sekretar za obrazovanje Leonor Briones je naglasio da će školski program nastaviti da se prikazuje putem televizije krajem avgusta, ali da postoji bojazan da će deca iz najsiromašnijih i najudaljenijih zajednica – koje nemaju pristup internetu – propustiti nastavu.

Takođe, roditelji se brinu da bi milioni učenika u ovoj ostrvskoj državi na duži period mogli ostati bez pristupa obrazovanju.

Naučnici i istraživački timovi širom sveta ubrzano rade na razvoju vakcine, ali stručnjaci upozoravaju da će trebati najmanje godinu dana, možda i dve godine, da vakcina postane javno dostupna.

Filipini su nedavno ublažili mere stroge izolacije koje su trajale duže od dva meseca. Uprkos novim slučajevima zaraze, mere se ukidaju na svakodnevnom nivou jer je zemlja ekonomski devastirana, a milioni građana su ostali bez posla.

Na Filipinma je juče prijavljeno 579 novozaraženih koronavirusom, a do sada je zaraženo više od 22.000 osoba. Od posledica koronavirusa, preminulo je 1.011 osoba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.