Dvojica policajaca iz Bafala, u saveznoj državi Njujork, suspendovani su sa posla nakon što se na internetu pojavio video snimak u kom se vidi kako su odgurnuli 75-godišnjeg muškarca koji se potom spotakao i udario glavom o beton za vreme protesta povodom smrti Afroamerikanca Džorža Flojda, prenosi Jutarnji list.

„Ovaj video snimak me je jako uznemirio“, rekao je gradonačelnik Bafala Bajron Braun.

„Nakon nekoliko mirnih protesta, kao i niza sastanaka sa policijom i članovima zajednice, dogodio se večerašnji incident koji je obeshrabrujući“, dodao je Braun.

Video je snimio novinar lokalne radio stanice „WBFO“. Na njemu se jasno vidi kako stariji muškarac prilazi policajcima, a potom ga jedan policajac gura palicom i drugi rukom. Muškarac pada i udara glavom o beton, nakon čega iz glave počinje da curi krv. Muškarac koji je u ovom incidentu povređen nije identifikovan.

Takođe, na snimku se vidi i kako većina policajaca odlazi nakon što je muškarac pao, iako je policajac koji ga je gurnuo palicom krenuo da mu pruži pomoć, ali ga je drugi policajac odveo na stranu. Neko je pozvao hitnu pomoć, a dva lekara su povređenom muškarcu pružila pomoć na licu mesta.

Policija je kasnije saopštila da se muškarac povredio nakon što se spotakao i pao.

Ipak, šef policije u Bafalu Bajron Lokvud, nakon što je pogledao video, naložio je sprovođenje istrage i – do daljeg – suspendovao dvojicu policajaca.

Muškarac koji je povređene u incidentu je u bolnici i njegova stanje je stabilno.

Incident je izazvao negativne reakcije na društvenim medijima, dok su se demonstranti vratili na ulice u nekoliko američkih gradova kako bi nastavili proteste protiv policijske brutalnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.