Premijerka Srbije Ana Brnabić za danas je zakazala sastanak Кriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 kako bi se razgovaralo o tome da li je potrebno bilo šta preduzeti povodom povećanja broja zaraženih u Vranju.

Ona je rekla da je pored porasta broja zaraženih koronavirusom u Vranju “situacija i dalje pod kontrolom”.

Dodala je da to lokalno žarište, da je situacija u celoj Srbije trenutno pod kontrolom i da očekuje da će i situacija u Vranju biti rešena.

“Sada ne planiramo nikakve nove mere, ali još jednom napominjem da kriza nije gotova. Izašli smo iz najgoreg vremena i možemo da živimo koliko-toliko normalno, ali i dalje moramo da nosimo maske i pazimo na distancu”, poručila je premijerka.

Govoreći o narednim koracima Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, epidemiolog Darija Kisić Tepavčević je rekla da se može razmatrati da se preporučene mere prevedu u obavezne u zatvorenom prostoru.

„Kada je u pitanju zaštita na radnom mestu, ona nije počela sa kovidom, već je specifična“, ukazala je Kisić Tepavčević.

“Na radnom mestu treba da budu najrestriktivnije sprovođeni preventivni postupci”, dodala je ona.

Branislav Tiodorović je izjavio je da bi neke mere mogle da budu pooštrene, ukoliko i narednih dana bude zabeleženo povećanje broja novozaraženih infekcijom koja prouzrokuje bolest COVID-19.

Tiodorović je rekao da bi neke mere i trebalo da se ponovo uvedu kako bi se građani vratili u ozbiljan odnos, ali ne da paniče, već da drže oprez.

“Imali smo veliko opuštanje posle skidanja onih najoštrijih mera. Videćemo narednih dana, ukoliko bude i dalje rasta novozaraženih, bićemo u situaciji da pooštravamo mere”, rekao je Tiodorović.

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Komentar(1)

  1. Epidemiolog
    19. maja 2020. 21:15

    pa pre velikog opuštanja su bila velika otpuštanja...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.