Bivši predsednik Real Madrida Lorenco Sans preminuo je danas od poslednica zaraze koronavirusom. Sans je pre nekoliko dana primljen u bolnicu pod velikom temperaturom, prenosi BBC.

Sans se od utorka nalazio na intezivnoj nezi. Vest o smrti objavio je njegov sin Lorenco Junior.

„Moj otac je preminuo. Nije zaslužio da ode na ovakav način. Izgubili smo jednog od najhrabrijih, najvrednijih i najboljih ljudi koje poznajemo. Njegova porodica i njegov Real Madrid bili su mu dve velike ljubavi. Moja majka, moja braća i ja uživali smo u njegovim uspesima s velikim ponosom. Počivaj u miru“, objavio je Lorenzo mlađi na Tviteru.

Sans je od 1985. do 1995. godine radio kao sportski direktor, da bi predsednik postao kada je klub napustio Ramon Mendoza, koji je ostavio klub u finansijskoj krizi. Pričalo se da je sopstvenim novcem dovodio igrače.

Pored ostalih doveo je i Predraga Mijatovića, koji je bio jedan od lidera tima i heroj finala Lige šampiona 1998. godine, kada je Real došai na krov Evrope prvi put posle 1966. godine. kasnije bili bitni šrafovi u osvajanju Lige šampiona. Nije uspeo da sanira velike dugove, pa ga je na toj poziciji nasledio Florentino Perez.

Real je pod Sansom još jednom postao prvak Evrope 2000. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.