Zajednička izložba srpskih i rumunskih umetnika u Beogradu

0

Izložba slika i skulptura „Network Access“, na kojoj će beogradskoj publici biti predstavljeni radovi umetnika iz Rumunije i Srbije, biće otvorena sutra, 24. juna u 20 časova u izložbenom prostoru „Funnel Contemporary“ u Dunavskoj ulici 21 u Beogradu.

Publika će po prvi put imati priliku da vidi slojevitu savremenu scenu vizuelnih umetnika koji dolaze iz Cluj-Napoca i Bukurešta, dve jake umetničke škole. Izložba „Network Access“ je prva u novom prostoru galerije „Funnel Contemporary“ nakon premeštanja ovog izložbenog prostora iz Bukurešta u Beograd.

Projekat „Network Access“ povezuje šest mladih umetnika u usponu iz Rumunije sa pet mladih umetnika iz Srbije, a otvaranje izložbe u Beogradu predstavlja početak ovog projekta. Nakon Beograda, naši umetnici i njihove rumunske kolege predstaviće se takođe zajedno i publici u Rumuniji.

Umetnici iz Rumunije su Razvan Boar, Tincuta Marin, Bogdan Vladuta, Maxim Liulca, Zsolt Berszan, Dan Maciuca. A njihove srpske kolege čiji če radovi biti predstavljeni su Predrag Popara, Nemanja Nikolić, Momir Bulović, Ljiljana Šunjevarić, Petar Sibinović. Kustos izložbe i pokretač projekta je Predrag Popara.