Mercator Grupa i VTB Bank SE (Europe) realizovali su transakciju refinansiranja super-senior kredita u iznosu od 80 miliona EUR. VTB Bank SE (Europe) je na ovaj način pokazala čvrstu podršku i poverenje u poslovne rezultate i dugoročni razvoj Mercatora.

Kompanija je u fazi nadmetanja imala više ponuda, što je potvrda poverenja banaka u uspešno restrukturiranje koje je Mercator sproveo u protekle dve godine.

„Poverenje koje smo zaslužili kod kreditora proizašlo je iz rezultata koji smo postigli, o čemu najbolje govori to da je EBITDA u poslednje dve godine porasla za 72%, odnosno sa 62,3 miliona EUR na 107,5 miliona EUR. Podrška kreditora doprineće stabilnosti Mercatora, koji zapošljava više od 20 hiljada ljudi, ali i svih naših dobavljača širom regiona. Uspešno poslovanje Mercatora prevazilazi interese same kompanije, i od velikog je značaja za privrede četiri zemlje u regionuˮ, rekao je Tomislav Čizmić, predsednik Mercator Grupe.

Refinansiranje super-senior kredita, pod dosta boljim uslovima, predstavlja važan segment dugoročne strategije razvoja kompanije. Nakon finansijske konsolidacije, a uz podršku VTB Bank SE (Europe), Mercator Grupa ulazi u novi investicioni ciklus.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.