Visoke ocene za devet premium vina ,,Tikveš Châteaux & Domaines”

  0

  Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.

  Šest ocenjenih vina od strane Dunnuck dobila su više 90 bodova, a to su ocene koje su tradicionalno rezervisane za premium vina najpoznatijih vinskih regiona sveta. Među nagrađenim vinima su: crveno ,,Barovo 2016“, belo ,,Barovo 2018“, crveno ,,Bela Voda 2016“ sa više od 90 od mogućih 100 bodova, ali i belo vino ,,Bela Voda 2018“, ,,Domaine Lepovo Grand Cuvee 2016“ i ,,Domaine Lepovo Chardonnay 2018“.

  Jeb Dunnuck je dao visoku ocenu za čak tri vina francuske vinarije „Château de Gourdon”  koje je vinarija ,,Tikveš“ preuzela prošle godine i koja predstavlja deo platforme ,,Tikveš Châteaux & Domaines“. To su belo „Fontaine du Sud 2018“ i „Terrasse au Soleil 2018“ i crveno ,,Vase de Pierre 2017“.  Ovo je posebno važno ako se uzme u obzir da su dva od navedenih vina iz prve berbe francuske vinarije otkad njom rukovodi enološki tim ,,Tikveš“. Vina ,,Château de Gourdon“ od pre dva meseca su dostupna i na srpskom tržištu.

  Jeb Dunnuck je svetski afirmisan nezavisni vinski kritičar, koji preko svoje platforme JebDunnuck.com potrošačima nudi sveobuhvatne vrednosti premium vina, izbegavajući ,,marketinške priče“ i vodeći se isključivo njihovim kvalitetima. To obuhvata kritički osvrt za najsofisticiranija vina Kalifornije, Vašingtona, Južne Francuske i Bordoa, istovremeno istraživajući bogate vinske ukuse celoga sveta. Svoju karijeru je započeo u timu svetskog renomiranog vinskog kritičara i zastupnika vinskih potrošača u SAD, Roberta Parkera.

  Visoke ocene Roberta Parkera za premium vina ,,Tikveš“ rezultirale su izvozom i plasmanom na tržište Sjedinjenih Američkih Država preko jednog od najpoznatijih uvoznika vina ,,European Cellars“. SAD je najveći i najkonkurentniji uvoznik za tržište vina na svetu.