Više od 2 miliona dinara pomoći za najugroženije jednoroditeljske porodice u Beogradu

  0

  Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa JKP „Infostan tehnologije“ po četvrti put obezbeđuje pakete sa osnovnim životnim namirnicama za 604 najsiromašnije jednoroditeljske porodice sa evidencije 17 opštinskih odeljenja Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu.

  U zajedničkoj akciji prikupljeno je 2.045.256,00 dinara zanabavku 604 paketa sa osnovnim životnim namirnicama. Ukupno 4.609 domaćinstava je uplatilo donaciju putem priznanice koja je dolazila uz decembarske račune za Infostan na teritoriji grada Beograda.

  „Fondacija Ana i Vlade Divac više od jedanaest godina na različite načine pomaže jednoroditeljskim porodicama koje spadaju u posebno ugroženu kategoriju. Drago nam je što imamo dugogodišnju saradnju sa „JKP Infostan tehnologije“ u kojoj Beograđani uvek pokažu izuzetnu humanost“, rekla je Ana Košel, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac i dodala da će Fondacija i ubuduće organizovati akcije prikupljanja pomoći za najsiromašnije građane i promovisati kulturu davanja u našem društvu.

  U okviru višegodišnje saradnje sa JKP „Infostan tehnologije“ organizovali smo humanitarne akcije za nabavku sredstava za fiskulturnu salu u okviru projekta “Jedan u million”, obnovu kuća u Obrenovcu nakon majskih poplava, izgradnju zgrada za socijalno stanovanje, pomoć Kraljevu nakon zemljotresa i pomoć seoskim domaćinstvima.

  “JKP “Infostan tehnologije” je društveno odgovorno preduzeće i uvek nam je zadovoljstvo da pomognemo i realizujemo humanitarne akcije. Beograđani su još jednom prepoznali značaj ove humanitarne akcije, zbog čega su u velikom broju dobrovoljno donirali novac, u skladu sa svojim mogućnostima”, rekla je Milica Paunović iz JKP “Infostan tehnologije”.

  Fondacija Ana i Vlade Divac više od decenije pruža pomoć samohranim roditeljima i njihovoj deci, kao jednoj od najugroženijih grupa u našem društvu kroz stambeno zbrinjavanje, direktnu humanitarnu pomoć i podršku u započinjanju i razvoju malog biznisa. Zahvaljujemo Beograđanima i Beograđankama koji su i ovaj put pomogli da što veći broj naših najsiromašnijih sugrađana dobije neophodnu pomoć.