(VIDEO) “Nekada je žuta samo žuta”: Roskosmos demantuje tvrdnje da su trojica ruskih kosmonauta stigli na Međunarodnu svemirsku stanicu u uniformama sa bojama ukrajinske zastave

1
Printscreen/YouTube/Guardian News

Ruski kosmonauti, navodno, stigli su na Međunarodnu svemirsku stanicu “obučeni u uniforme koje asociraju na boje na zastavi Ukrajine”, preneo je danas BBC. Međutim, Ruska svemirska agencija (Roskosmo) odbacila je izveštaje zapadnih medija koji sugerišu da su ruski kosmonauti koji se pridružuju Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS) nosili žuta odela sa plavim detaljim u znak podrške Ukrajini.

„Ponekad je žuta samo žuta“, saopštila je pres služba Roskosmosa na svom Telegram kanalu, a prenosi Gardijan.

“Odela nove posade izrađena su u bojama amblema Moskovskog državnog tehničkog univerziteta ‘Bauman’, koji su pohađala sva tri kosmonauta. Videti ukrajinsku zastavu svuda i u svemu je suludo”, preneli su iz Roskosmosa.

Svetski mediji, među kojima i britanski BBC, preneli su ranije u toku dana da su “članovi posade srdačno dočekani na brodu, grleći i pozdravljajući svoju američku, rusku i nemačku posadu”, piše BBC.

Trojac je, kako piše BBC, nosio svetlo žuta svemirska odela sa plavim detaljima, umesto svoje standardne plave uniforme.

1 KOMENTAR

  1. ALO LJUBITELJI AMERA -Cija je ZASTAVA NA KOMBINEZONIMA?.Ajde guknite jer na drugim mestima spominjete ukrajinu!

Comments are closed.