Ministar privrede Nemačke Peter Altmajer, koji je nedavno boravio u poseti Srbiji, pao je sa bine na „Digitalnom samitu“ u Dortmundu.

On je, kako prenose nemački mediji, nakon izlaganja, pao sa bine na lice.

Altmajer je, kako pokazuju video-snimci, prilikom spuštanja sa bine promašio stepenice. Mediji ukazuju da je Altmajer nakon pada ostao kratko i bez svesti. navodi se i da je odmah hospitalizovan.

Organizatori skupa, nakon ove nesreće, ispraznili su salu u kojoj se održava manifestacija, a lekari hitne pomoći pregledali su ministra i prebacili ga u bolnicu.

Saopšteno je da je Altmajer u svesnom stanju prevezen u Klinički centar, gde se zahvalio lekarima na ukazanoj pomoći.

Skup je nastavljen nakon što je Altmajer prevezen u bolnicu, a predstavljanje projekta evropske platforme podataka obavljeno je bez prisustva ministra.

Međutim planirana konferencija za štampu na kojoj je trebalo da učestvuje je otkazana.

Nemačka kancelarka Angela Merkel će posle podne posetiti „Digitalni samit“, koji, prema najavi Ministarstva privrede, predstavlja centralnu platformu za saradnju politike, ekonomije, nauke i društva radi oblikovanja digitalnih promena.

Altmajer je na tom skupu trebalo da predstavi planove njegovog ministarstva u vezi s evropskom „klaud mrežom“, preneo je B92.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.