Gol koji je postigao pre više od 35 godina upisao ga je u istoriju jugoslovenskog fudbala.

Meč protiv Bugarske u kvalifikacijama za EP se bližio kraju. Na satu stadiona u Splitu otkucavalo je 45:38, Vujović je centrirao, a Ljubomir Radanović glavom smestio loptu u mrežu Bugara za pobedu od 3:2 i plasman na Evropsko prvenstvo.

Legendarni komentator Mladen Delić izgovorio je nezaboravne reči: “Ljudi moji, pa je li to moguće? Ludnica, šta je ovo…”.

Mnogi razgovori sa Radanovićem upravo počinju na ovu temu, što i ne čudi jer je taj momenat obeležio njegovu karijeru i njegov život. Više od tri i po decenije kasnije Radanović je u intervjuu koji je objavljen na sajtu Turnira prijateljstva, da u tom trenutku nije bio svetsan šta je uradio.

„Znao sam da sam postigao vrlo bitan gol, ali nisam mogao ni da slutim da će se i posle toliko godina sve to pamtiti. Za mene je to bila važna utakmica, splet srećnih okolnosti i na kraju zauvek ostala prelepa uspomena“, rekao je Radanović koji ovih dana na Zlatiboru pomno prati dešavanja na Kupu prijateljstva evropskih klubova.

Zanimljivo je da Mladena Delića nikada nije upoznao. Ali, kaže da ga i sada prođu žmarci kada na malim ekranima čuje kako je Delić dočarao atmosferu sa Poljuda.

„Ostalo je zauvek zapisano, kao nešto autentično i drago mi je zbog toga“, reka oje Radanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.